Idén is lesz Borbarangolás Badacsonyban

Forrás: turizmus.com

 2022. november 08. 14:39

A 2007 óta a Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület által, illetve a borvidék borászainak közreműködésével megrendezett eseménysorozat keretén belül novembertől egészen 2023. május végéig, 22 szombaton át összesen 15 helyszínen közel 100 kiváló badacsonyi bort ízlelhetnek meg a borszeretők.

Az évek folyamán egyre népszerűbbé vált Borbarangolás célja a borokra építve megmutatni a Badacsonyi borvidék nevezetességeit és felhívni arra is a figyelmet, hogy Badacsony és környéke bármilyen időszakban vonzó úti cél.

 

„Idén is örömmel csatlakoztunk a badacsonyi összefogás eredményeként létrejött kezdeményezéshez. A Borbarangolás jó alkalmat biztosít számunkra, hogy kicsit bemutassuk az ételeken és a hozzájuk kínált borokon keresztül az étterem filozófiáját és küldetését. Idén izgalmas, magyar és nemzetközi halakat bemutató menüt fogunk összeállítani, amelyben a fogas mellett langusztin is szerepel" – mondta Györke Márton a Hableány képviselője.

„A rendezvénysorozat, mely a programjain keresztül az összetartozást és az egész borvidék erősségét hivatott bemutatni, kiváló alkalmat biztosít a látogatóknak, hogy olyan helyeket és borászatokat is felfedezzenek, amik kicsit távolabbra esnek – mint például a mi esetünkben is – a központtól. Mi egy különleges meglepetéssel is készülünk: premierként bemutatjuk az első pét-nat-unkat, azaz a legrégebbi eljárással készített pezsgőnket, amiből csupán 150 palack készült" – nyilatkozta Sipos Balázs Tihamér, a 7 hektáron gazdálkodó Sipos Borház tulajdonosa.

„A több helyszínt felölelő programsorozat azt a célt is szolgálja, hogy a szállásadóknak sikerüljön megtölteniük szezonon kívül is a helyeiket. A Borbarangolás, a többi eseményhez hasonlóan hozzájárul egy sikeres borvidék működtetéséhez" – méltatta a rendezvényt a 24 éve a borvidéken borászkodó Váli Péter, a VáliBor Pincészet tulajdonosa.

„A programsorozat minden alkalommal tud valami egyedit és megismételhetetlent kínálni a vendégeknek. Idén másodjára csatlakozunk, és bízunk benne, hogy az elmúlt év sikeréhez hasonlóan ebben az évben is remek hangulat fogja övezni a rendezvényt. Már most, anélkül hogy kiküldtük volna a meghívókat, többen is érdeklődtek és jelentkeztek a programjainkra. Mindig nagy öröm új és régi vendégekkel találkozni, és erre a Borbarangolás egy jó alkalom" – nyilatkozta Edegger Martin Georg, a 2000-ben alapított Edegger Pincészet tulajdonosa.

A Borbarangolás állomásairól, időpontjairól és programjairól ITT, illetve a rendezvény Facebook-oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó cikkek