Idén is rekordszámú utasra számít a Wizz Air

Forrás: MTI

 2023. január 24. 18:52

Több mint 3,7 millió magyarországi utassal tavaly is csúcsot döntött a Wizz Air, és az idén már több mint 4,8 millióra számítanak.

A légitársaság közleményében emlékeztet arra, hogy járatai kihasználtsága 2022 decemberében elérte a 84,5 százalékot, ami az előző év azonos időszakához képest 9,1 százalékos emelkedés. Több mint 3,7 millió magyarországi utasával tavaly is csúcsot döntött a társaság, és az idén már több mint 4,8 millióra számítanak.

A kapacitások követik a növekedést, 12 gépből álló budapesti bázisuk nyáron egy újabb repülőgéppel bővül. Magyarországi kínálatukban 30 ország 64 úti célja érhető el, ezzel Magyarországon a Wizz Air a piacvezető – írták.

Nyáron egy újabb repülőgéppel bővül a Wizz Air 12 gépből álló budapesti bázisa

Fotó: Wizz Air

A közlemény hangsúlyozza, hogy a cég számára Magyarország kiemelten fontos bázis, ezért korszerű, csendesebb, környezetkímélő gépeket telepítettek ide. A flotta megújítása a fenntarthatósági stratégiájuk része, 117 repülőjük átlagéletkora mindössze 4,6 év, miközben a versenytársak átlaga 10 év körüli.

A Wizz Air eredményeinek az idegenforgalom is nyertese, a megfizethető és környezetbarát repülés mozgásban tartja a gazdaságot – fogalmaztak.