Idén még a tavalyinál is többet költöttünk pihenésre

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 15. 16:35

Idén július végéig mintegy 16 százalékkal többet – 43milliárd forintot – költöttek az OTP SZÉP kártyabirtokosok, mint tavaly az első hét hónapban. A korábbi évekhez hasonlóan,a nyári időszak most is kiemelkedő a költések tekintetében.

Az éves szabadságok és kirándulások mellett a fesztiválok költségeit is sokan fizetik SZÉP kártyájukkal.

A már felhasznált, 43 milliárd forintnyi OTP SZÉP kártyás juttatások több mint egyharmadát, mintegy 16,5 milliárd forintot a nyári hónapokban költötték el a kártyabirtokosok. A kártya egyes alszámláin felhalmozott juttatásokkal a nyári kiadások többségét – szálljanak meg akár egy családi panzióban, egy wellness szállodában, vagy menjenek hajókirándulásra – fedezhetik a kártyabirtokosok. Az elfogadóhelyek számának folyamatos növekedésével mostanra több mint 53 000 felhasználási lehetőség közül választhatnak.

 

„A SZÉP kártyabirtokosok tudatosan használják fel a kártyájukra feltöltött juttatásokat. Az adatokból kitűnik, hogy a nagyobb összegeket a nyári időszakra tartalékolják" – tudtuk meg Kuhárszki Andrástól, az OTP Bank Bankszámla Főosztályának igazgatójától.

„A családi nyaralásokon, balatoni hétvégeken túl a fesztiválokra is érdemes magunkkal vinni plasztikunkat, hiszen a szállástól kezdve az étkezésen át a fesztiválbérletig szinte mindent kifizethetünk a SZÉP kártyán felhalmozott juttatásainkkal. Jól látható, hogy az OTP SZÉP kártya népszerűsége évről évre növekszik, idén nyárra már több mint 1 050 000 kártyabirtokos használja országszerte. A felhasználók számának és a költések mértékének folyamatos növekedésével a SZÉP kártya az előző évekhez hasonlóan, idén is a belföldi turizmus motorja lehet."

Az utóbbi években augusztus a költések szempontjából, az egész évet tekintve kiemelkedő hónap volt. A kártyakibocsátó várakozásai szerint ez idén sem lesz másképp. Annak ellenére sem, hogy idén az augusztus 20 hétvégére esik. A népszerű wellness és termálfürdők mellet az ország egyik meghatározó turisztikai vonzerejének számító Sziget fesztivál belépőjegyeit is megvásárolhatták az OTP SZÉP kártyájukkal a kártyabirtokosok. Akik erről az eseményről lemaradtak, még bepótolhatják a fesztiválszezont az augusztus végi kisebb rendezvényeken.