Idén még több magyar nyaralhat a horvát tengerparton, ezek a legkeresettebb helyek

Forrás: turizmus.com

 2023. április 27. 18:11

Idén még népszerűbb a horvát tengerpart a Szallas.hu-n foglaló magyarok körében. Az április 20-áig beérkező foglalások darabszámban 81 százalékos növekedést mutatnak időarányosan tavalyhoz képest. Egy főnek egy éjszaka átlagosan 12 ezer forintba kerül – derül ki az oldal elemzéséből.

A foglalási oldal felmérést is készítette, e szerint minden harmadik válaszadó tervez idén horvátországi nyaralást. Harmaduk 2-3 hónappal előre foglal szállást, 27 százalékuk pedig már 4-6 hónappal előre rögzítette foglalását. A különböző szállástípusok közül az apartman kategória a legnépszerűbb, a Horvátországba utazó válaszadók 45 százaléka választja. „Ez a trend már a Szallas.hu-n idén január–április között beérkező aktív foglalásokból is látszik, négyből három horvátországi foglalás apartmanba szólt" – mondta Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője.

A felmérésből az is kiderült, hogy a 2-5 csillagos hotelek is népszerűek, a horvát nyaralást tervezők 35 százaléka keresi ezeket. „A magyar utazók körében a korábbi évekhez képest fokozódott a kereslet a magasabb kategóriás és kiegészítő szolgáltatásokat is nyújtó szálláshelyek iránt Horvátországban, ezért a Szallas.hu hotelkínálatának bővítésén folyamatosan dolgozunk – tette hozzá Molnár Tímea, a Szallas.hu Horvátországért felelős menedzsere. Jelenleg már több mint 150 hotel foglalható a horvátországi kínálatukban, a legtöbb saját wellnessrészleggel rendelkező, közvetlen tengerparti szálloda, és all inclusive ellátást nyújtó hotel is elérhető már az oldalon. Összességében 2019 óta 36 százalékkal több horvátországi szálláshely foglalható náluk – tudatta.  A Szallas.hu foglalási adatai szerint az idei szezonban (június-szeptember) egy főnek egy éjszaka átlagosan 12 ezer forintba kerül Horvátországban.A válaszadók zöme (47,7%) augusztusra időzíti a horvát vakációt, harmaduk júliusra, negyedük szeptemberre. Az pedig már évek óta trendszerű, hogy az 5-7 éjszakás tartózkodás a legjellemzőbb a magyarok körében.

Vir szigete az egyik legkeresettebb úti cél a magyarok körében

Fotó: 123rf.com

A felmérés szerint – csak úgy, mint korábban – az Isztriai-félsziget, a Krk sziget és a Dalmácia–Split régió a legvonzóbb úti cél. Az ár mellett az ingyenes lemondás, az előleg nélkül foglalható opciók és a nagyszámú pozitív vendégértékelés alapján döntenek, és sokan keresik a magyarul beszélő szállásadókat.

Az utazás megtervezését a foglalási oldal idén egy élménytérképpel és egy több mint 60 oldalas e-bookkal is segíti, amelyben összegyűjtötték a legjobb 222 horvát programot.

Top 10 horvátországi úti célok a magyarok körében 2023 nyarán a  a Szallas.hu előfoglalási adatai szerint:

  1. Vir
  2. Crikvenica
  3. Njivice
  4. Starigrad
  5. Medulin
  6. Bibinje
  7. Pula
  8. Zadar
  9. Vodice
  10. Lopar és Makarska