Idén nőni fog az utazási kedv és a költési hajlandóság

Forrás: turizmus.com

 2022. január 20. 11:45

Egy friss kutatás szerint a világ öt jelentős küldőpiacán 2022-ben jelentősen nőni fog az emberek utazási kedve és költési hajlandósága, ugyanakkor az utazók továbbra is támogatják a biztonsági protokollok fenntartását a turisztikai szolgáltatóknál.

A Tripadvisor az Ipsos MORI-val együttműködve nemrégiben közzétett egy tanulmányt, mely feltárja, hogy a fogyasztók hogyan tervezik az utazást 2022-ben, illetve hogyan változott az utazással kapcsolatos attitűdjük és viselkedésük a pandémia előtti időszakhoz képest - számol be az elemzésről a VIMOSZ hírlevele.

Az öt nagy piacon (Egyesült Államokban, Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Szingapúrban és Japánban) több mint 10 000 fő részvételével a 18-75 éves korosztály körében végzett felmérés a fogyasztói hangulatelemzést és a Tripadvisor keresési adatainak viselkedéselemzését ötvözi.

A kutatás szerint 2022-bren az emberek akarnak utazni és többet is hajlandóak külteni erre, mint korábban

Fotó: 123rf.com

A "Travel in 2022 - A Look Ahead" című tanulmány 2022-re vonatkozó legfontosabb megállapításai a következőek:

A turizmus erős fellendülésére jó kilátások vannak, mivel a felmérés válaszai azt mutatják, hogy a megkérdezett öt országban a 2022-es utazási szándék erőteljesebb, mint a 2019-ben, mind a szabadidős, mind az üzleti célú utak esetében.

Növekvő kereslet mutatkozik az új és különleges élmények iránt, és a megkérdezettek döntő többsége hajlandóak többet költeni az utazásra. A megkérdezett országok utazóinak nagy része inkább belföldre, mint külföldre tervez utazni.

Bár a COVID-19 világjárvány egyes utazókra nagy hatással lehet, többségük a biztonsági protokollok, a karantén korlátozások és a tisztaság alapján választja ki úti célját. Sok utazó nem szeretné, ha a turisztikai vállalkozások a pandémia lecsengése után megszüntetnék biztonsági intézkedéseiket, ami arra utal, hogy a maszk viselése és más kezdeményezések is velünk maradhatnak.