Idén nyáron 10 millió utast szállított az Emirates

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 07. 11:41

Az Emirates a nyári szezonban közel 35 000 járatot üzemeltetett 130 célállomásra. Jelenleg a járvány előtti hálózatának/kapacitásának 74 százalékát üzemelteti, és azt tervezi, hogy ezt az év végére 80 százalékra növeli.

A légitársaság már időben felkészült a megnövekedett utasforgalomra: szorosan együttműködött repülőtéri partnereivel annak érdekében, hogy a járatok tartani tudják a menetrendet, minimálisra csökkenjen a fennakadások lehetősége, és mindenki biztonságban eljusson a tervezett nyaralásra.

Emellett sűrítette a járatait is a növekvő igények kielégítésére: újraindította a napi járatokat London Stanstedre, és 33 úticélra növelte járatainak számát Európa, Ázsia és a Közel-Kelet népszerű útvonalain, valamint olyan kedvelt nyaralóhelyekre, mint a Seychelle-szigetek, a Maldív-szigetek, Mexikó és Miami.

Júniusban Tel Avivot is bevette globális hálózatába a cég, júliusban pedig egy harmadik napi járatot indított London Gatwickre, hogy kiszolgálja a Heathrow-i kapacitáscsökkentés miatt érintett utasokat.

Budapest és Dubaj között heti 5 járatot működtet a légitársaság

Fotó: Emirates

A nyári hónapok számokban:

• Több mint 3,8 millió utas jelentkezett be online az emirates.com oldalon és az Emirates alkalmazáson keresztül.

• Több mint 500.000 utas használta a dubaji 3. terminál 22 önkiszolgáló check-in kioszkját és 38 poggyászkiadóját.

• Több mint 11.000 utas vette igénybe az Emirates otthoni check-in szolgáltatásait, amelyek a Dubajból induló First class utasosztályra jegyet váltott utasok számára ingyenesek, elkerülve így a repülőtéri check-in sorban állást.

• A magyar utazók igényeihez igazodva Budapest és Dubaj között heti 5 járatot működtet a légitársaság.

 

A világ legnagyobb kereskedelmi repülőgépét, az ikonikus A380-ast is bevetették, hogy kiszolgálja a jelentős ügyféligényt a hálózat több mint 30 városában. 32 repülőtéren a légitársaság újra megnyitotta az Emirates Lounge-okat és visszaállította a First- és Business Class utasai számára az ingyenes reptéri sofőrszolgálatot is.

A légitársaság novemberben egy 2 milliárd USD értékű fejlesztési programot is elindít, amelynek keretében 120 repülőgépet alakítanak át a legkifinomultabb igényekhez igazodva.