Idén tavasszal a Costa Cruises összes hajója útra kel

Forrás: turizmus.com

 2022. február 15. 16:56

A Costa Cruises olasz hajótársaság az idén négy új hajót is forgalomba állít, így összesen 12 óceánjárójuk szeli majd a nyáron a habokat a mediterrán térségben.

A koronavírus-járvány csendesedésével párhuzamosan élénkül a globális utazási kedv, ezzel együtt a tengeri hajóutak iránti kereslet.

Amint arról a minap mi is beszámoltunk, a nagy hajótársaságok részvényárfolyamai hosszú mélyrepülés után újra szárnyalnak, miközben a cégek sorra jelentik be járataik újraindulását.

A legújabb a sorban a Costa Cruises, amely a Travelweekly.co.uk cikke szerint az idén nyáron már a teljes flottájával hajózni fog. A társaság négy új hajót is vízre bocsát, amelyek a tavasz folyamán állnak forgalomba a mediterrán térségben.

Az új hajók: a Costa Toscana, a Costa Firenze, a Costa Venezia és a Costa Smeralda a tervek szerint március, április, illetve május elejétől szállítják majd az utasokat.

A Costa flottája az új belépőkkel 12-re bővül, a társaság 2022 tavaszától 2023 teléig 1800 utat tervez lebonyolítani. A legrövidebb hajóút 3, a leghosszabb 127 napos. A társaság azt tervezi, hogy az idén a szárazföldi kirándulásokat korlátozásoktól mentesen tudják majd lebonyolítani.

A Costa Magica egy korábbi felvételen Isztambul kikötőjében

Fotó: 123rf.com

Roberto Alberti, a Costa Cruises kereskedelmi vezérigazgatója és elnök-helyettese így nyilatkozott a hajók forgalomba állításáról: „Azt látjuk, hogy egyre bővül az igény az üdülések iránt, és biztos vagyok benne, hogy a következő hetekben tovább erősödik majd ez a trend."