Időalapú mobiljegyet vezettek be Debrecenben

Forrás: turizmus.com

 2021. január 07. 12:03

Mobiltelefonnal megvásárolható újabb jegytípussal, időalapú menetjeggyel bővítette szolgáltatását a DKV Közlekedési Zrt. Debrecenben – jelentették be a város és a társaság vezetői.

Papp László polgármester emlékeztetett arra, hogy a múlt év októberében bevezetett mobil vonaljegy egyre népszerűbb: eddig mintegy kilencezret értékesítettek, de a január elsején bevezetett időalapú mobiljegyet is napról napra többen vásárolják.

A polgármester elmondta, hogy az idén nem emelkedik a DKV-jegyek és -bérletek ára. A Debrecen 2030 program keretében folyamatosan fejlesztik a helyi közösségi közlekedést: új villamosok beszerzése mellett a várost kelet-nyugati irányban átszelő új villamosvonal megépítését tervezik.

Nagy Attila, a DKV Zrt. vezérigazgatója azt mondta, az új mobiljegytípus hiánypótló utazási lehetőség: egy jegy megvásárlásával 60 percen keresztül biztosítják az utazást a DKV-járatokon.

A mobiljegy a DKV Zrt. menetrend szerinti autóbusz-, trolibusz- és villamosjáratain, a vonalak teljes hosszán érvényes

Fotó: dkv.hu

Az egyórás mobiljegy vásárlása – a mobil vonaljegyhez hasonlóan – Androidos és iOS rendszerre is egyszerűen letölthető applikáción keresztül történik, és csak néhány percet vesz igénybe.

A készpénzmentesen, bankkártyával megvásárolható mobiljegy a DKV Zrt. menetrend szerinti autóbusz-, trolibusz- és villamosjáratain, a vonalak teljes hosszán érvényes.

Az első érvényesítéstől számított 60 percen keresztül ez a jegy korlátlan számú átszállást biztosít az utasok számára. Az időalapú mobiljegy ára 400 forint, amely már egy átszállás esetén is kedvezőbb árú utazást biztosít a vonaljeggyel szemben – ismertették.