Időszakos útlezárások a Budai Várban

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 07. 16:13

A Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatja a turisztikai szakmát, hogy szeptemberben két sportesemény miatt időszakos útlezárása lesz a Budai Várban.

2016. szeptember 11-én, vasárnap a Wizz Air Budapest Félmaraton ideje alatt a futók akadálytalan versenyének biztosítása érdekében lezárásra kerül a Clark Ádám tér – Lánchíd utca – Apród utca – Attila út útszakasz, így a turistabuszok számára nem lesz lehetőség feljutni a Budai Vár területére. Az útlezárást  azonban a délelőtt folyamán feloldják, így 11:00-tól a turistabuszok a már jól ismert regisztrációt követően újra szállíthatnak vendégeket.

 

2016. szeptember 25-én, vasárnap rendezik  a „XXIV. Történelmi Váltófutás és Budapest Futófesztivál – NATO Futás" versenyt, melynek útvonala szintén érinti a Budai Vár területét. A futófesztivál alatt lezárják a Palota utat, így a turistabuszok közlekedésére a délelőtt folyamán nem lesz lehetőség a Várban. Ezt követően 14:00-tól feloldják az útzárat, ezzel egyidőben a turistabuszok regisztrációját is elindítjuk az ismert rendszer szerint.

Tájékoztatásukkal szeretnék arra is felhívni a szakma figyelmet, hogy a Palota úti csatornaépítési munkálatok új szakasza kezdődik meg a napokban, mely jelentős forgalomkorlátozással jár majd. Amint erről lesz bővebb információ, tájékoztatják az érintetteket.