Így kell kínai turistát fogni!

Forrás: turizmus.com

 2018. március 19. 14:30

Egy friss kutatás szerint a turisztikai vállalkozások a WeChat alkalmazás révén hatékonyan tudják elérni a kínai turistákat.

Kína már most is a világ legnagyobb küldőpiaca: 2017-ben 136,5 millió állampolgáruk utazott külföldre. Az előrejelzések szerint 2021-ben már 191 millió kínai turista lesz a világon. A folyamatosan bővülő kínai utazóközönség elérésének egyik leghatékonyabb módja a kínaiak körében nagyon népszerű WeChat alkalmazás – állítja a GlobalData adatelemző cég.

A társaság esettanulmánya szerint a többfunkciós WeChat közösségi médiás mobilapplikáció, amelyet a Tencent nevű technológiai cég fejlesztett ki, ígéretes csatornát jelent a kínai piac meghódítására készülő turisztikai vállalkozások számára.

A kínai kiutazó forgalom robbanásszerű növekedése több tényezőnek köszönhető: nő a kínai középosztály létszáma, egyre több helyen könnyítenek a vízumszabályokon és egyre több új légi kapcsolat áll a kínai turisták rendelkezésére.

2021-ben is Kína lesz a világ első számú küldőpiaca, ahonnan 61,2 millióval több turista fog külföldre utazni, mint az USA-ból. Mindez óriási üzleti lehetőséget jelent a turisztikai vállalkozások számára, ugyanakkor a kulturális és a nyelvi különbségek sok kihívás elé állítják a nyugati cégeket, amikor el akarják érni különböző marketingkampányokkal a kínai fogyasztókat.

Konstantina Boutsioukou, a GlobalData elemzője szerint a WeChat, amelynek közel egymilliárd aktív felhasználója van havonta, teljes mértékben beágyazódott a kínai emberek mindennapjaiba.

A turizmusban érdekelteknek érdemes kihasználniuk a WeChat új tulajdonságait a márkaismertség és az értékesítés növelése érdekében. A WeChat Pay a közösségi applikáció mobilfizetési egysége. A 980 millió WeChat-felhasználó közül becslések szerint 800 millió aktívan használja a WeChat Pay-t. A program 25 országban használható és 13 féle valutában képes tranzakciókat kezelni.

A kínai kiutazó forgalom alakulása

Fotó: GlobalData

Egyre több vállalkozás és üzlet fontolgatja, hogy belép a WeChat Pay rendszerébe, hogy megcélozza a sokat költő kínai turistákat. Boutsioukou ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy “Bár a WeChat ideális csatorna a kínai fogyasztók eléréséhez, a turisztikai vállalkozásoknak érdemes kínai utazási irodákkal együttműködve kidolgozni a megfelelő stratégiát, és a kínai közönség igényeinek megfelelő tartalmat biztosítani.

Számos ország, város, légitársaság és szállodavállalat hozott már létre saját profilt a WeChat-en.