Így közelíthetik meg a turistabuszok a bécsi adventi vásárokat

Forrás: turizmus.com

 2023. október 17. 12:17

Közeledik a tél, ezzel együtt pedig az adventi vásárok is mind Budapesten, mind a környező országokban. Bécsben november 10-től nyílnak meg az első vásárok, köztük a Christkindlmarkt a városháza előtti téren, ehhez kapcsolódóan pedig adventi behajtási szabályok lépnek érvénybe a buszok számára.

Az adventi időszak négy szombatján (2023. december 2., 9., 16. és 23.) 6.00 és 20.00 óra között az autóbuszok kizárólag az adventi behajtási engedély birtokában közelíthetik meg Bécs kijelölt autóbusz-zónáját, vagyis a Ringstraße és a Franz-Josefs-Kai közé eső területet.

Az adventi behajtási engedély online rendelése és vásárlása várhatóan október 30-án (hétfőn) reggeltől ezen a linken lesz lehetséges.

A vásárlásra jogosító honlap jelenleg még nem elérhető, az oldal teljes tartalma, így a magyar nyelvű foglalási űrlap és tájékoztató csupán röviddel az említett időpont előtt kerül aktiválásra.Tekintettel arra, hogy az engedélyek korlátozott számban kaphatók, érdemes már a kora reggeli óráktól nézni a weboldalt, hogy működik-e.Az egynapos behajtási engedély ára a korábbival megegyező (45 euró), az elmúlt évekhez hasonlóan kártyával lehet fizetni. A vásárláskor meg kell adni a busz rendszámát, a választott napot és azt az idősávot, amikor a vendégek ki- és beszállnak a buszba.

A Wiener Christkindlmarkt november 10-én nyílik meg a városháza előtti téren

Fotó: Paul Bauer/Wien Tourismus

Az engedély pdf fájl formájában érkezik meg e-mailben, azt kinyomtatva a szélvédő mögött jól látható módon kell elhelyezni. A központi utasfelvevő hely a Museumsplatz, ahol az adventi szombatokon max. 300 busz parkolhat ingyenesen a fenti engedély birtokában.

Akik nem tudnak behajtási engedélyt vásárolni, az alábbi lehetőségek állnak rendelkezésre: Praterstern U1 és U2 be- és kiszálló hely, illetve az Ernst-Happel-Stadion (U2) autóbuszparkolója, vagy a Pierre de Coubertin-Platz.

A buszbehajtásról szóló általános leírás ITT olvasható német nyelven – közölte az Osztrák Turisztikai Hivatal.