Így közlekedj biztonságosan télen is – videó

Forrás: turizmus.com

 2023. november 24. 11:16

A téli közlekedésben tapasztalható kihívások leküzdésében és a váratlan helyzetek megoldásában segíti a sofőröket a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. most induló közlekedésbiztonsági kampánya.

A társaság elkötelezett a biztonságos közlekedésre való figyelemfelhívás és a gépjárművezetők ezirányú támogatása mellett, ezért évről évre kiemelt hangsúlyt fektet a szemléletformálásra és az edukációra.

2023-ban immár ötödik alkalommal szervezi meg a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. #közlekedjbiztonságosan kampányát. Mivel a téli időszakban még a szokottnál is nagyobb figyelmet szükséges fordítani az utazást megelőző megfelelő előkészületekre és a biztonságos vezetésre, ezért a vállalat idén a hideg évszakban tapasztalható nehézségekre, közlekedési kihívásokra és váratlan helyzetekre irányítja rá a figyelmet, és tapasztalt szakértők segítségével kínál megoldási lehetőségeket az autósoknak.

Idén is megszervezik a #közlekedjbiztonságosan kampányt

Fotó: 123rf.com

 

Az idei #közlekedjbiztonságosan kampány keretében a - januárban online e-matrica lekérdező felület elindító - NÚSZ Zrt. vlogcastsorozatot és edukációs videókat tesz elérhetővé az érdeklődők számára, valamint a közúti közlekedés veszélyeit bemutató szimulátoros kitelepüléssel is készül.

A társaság YouTube-csatornáján és közösségimédia-felületein csütörtökönként megjelenő vlogcastadások házigazdája Szujó Zoltán. A népszerű műsorvezető, sportriporter első beszélgetőpartnere Hoffer Zsolt rendőr alezredes, vezetéstechnikai oktató. Az epizódban vezetéstechnikai szempontok szerint veszik górcső alá, hogy miként kezeljük helyesen a téli vezetés olyan veszélyes helyzeteket magában hordozó tényezőit, mint a csúszós utak, a hideg időjárás, vagy a korlátozott látási viszonyok pl. a korai sötétedés miatt, illetve tippeket adnak arra is, hogyan küzdjük le az ezek által esetlegesen okozott belső feszültséget, idegességet.