Így látják Budapestet

Forrás: turizmus.com

 2018. február 15. 11:10

Igencsak hasznos elolvasni, mi az, amibe a hozzánk látogató turisták beleszeretnek, amire felfigyelnek, és közreadják milliós látogatottságú hírportálokon.

Az alltomresor svéd turisztikai hírportál újságírói nem kézikönyvekből tapasztalták meg, melyek azok budapesti helyszínek, amiket nem szabad kihagyni.  Ugyanakkor hivatkoztak a márciusban kiadott Karavan guide tippjeire is.

Kihagyhatatlan természetesen a Széchenyi fürdő, amelyet palotának neveznek az újságírók, méghozzá olyannak, ahol forró vízben fürödve akár esküvőket is lehetne tartani. A nevezetesség mellett ott van rögtön a pontos cím, weboldal és sokszor egyéb utazási információ is.

A Lánchíd svéd kamerával

Fotó: alltomresor

Szintén izgalmasnak ígérkeznek a Memento Park kommunista szobrai. „Amikor a vasfüggönyt felvonták, és Magyarország végül szabad lett, a fővárosból eltávolították a kommunizmus szimbólumait”– írja a szerzőpár.

A következő attrakció már gasztronómiai: házi fogások a bájos Kéhli Vendéglőben. De az újhullámos borozók, mint a Doblo sem hiányoznak. Ami az épületeket illeti, felhívják a figyelmet a Hold utcai Magyar Nemzeti Bank szecessziós épületére, akárcsak az Üllői úti Iparművészeti Múzeumra. A Duna-part elbájol a romantikájával és gyönyörű, régi hidjaival.

A kulturális látnivalók közül kiemelik a Zeneakadémiát és az Operaházat, valamint a közeli 360 tetőtéri bárt, ahonnan pazar a kilátás.

Meglepő a Radnóti Miklós utcai Flippermúzeum sikere, a Szimpláé és más romkocsmáké nem annyira.  A Szabadság-szobor és a Gellérthegy szintén kötelező helyszínek, a pazar panoráma miatt.

A legfőbb vonzerő az olcsóság – jegyzik meg. Nekik legalábbis az.