Így szállíthatsz kerékpárt a Volánbusz járatain – videó

Forrás: turizmus.com

 2022. június 16. 11:00

A MÁV-Volán-csoport folyamatosan arra törekszik, hogy utasai számára jobb és bővebb szolgáltatásokat nyújtson. A kerékpárszállítás lehetőségének bővítése a kerékpáros turizmus népszerűségének további növelését, a hazai turizmus fenntarthatóságának elősegítését szolgálja.

A MÁV–Volán-csoport fenntarthatósági célkitűzései támogatják és népszerűsítik az alternatív közlekedési lehetőségeket, amelyek hozzájárulnak környezetünk megóvásához. A kerékpáros turizmus népszerűségének ugrásszerű növekedése jól mutatja, hogy a kétkerekűek előnyeit egyre többen igyekeznek kihasználni, mivel – a sportolási, kikapcsolódási lehetőségek mellett – ennek segítségével könnyebben elérhetők egyéb eszközökkel nem megközelíthető úti célok is.

A nyári időszámítás kezdetétől egyes, Budapest és a Mátra között közlekedő autóbuszjáratokon már igénybe vehető a tavalyi tesztüzemből megismert kerékpárszállítási szolgáltatás. Az autóbuszok hátfalára szerelt kerékpárszállítókon járatonként 3 bicikli szállítható.

Egy útra 990 forintért váltható kerékpárjegy elővételben a Volánbusz honlapján, a visszaváltás lehetősége nélkül. A kerékpárjegy a közlekedési társaság budapesti pénztáraiban is megvásárolható menetjeggyel együtt, vagy korábban már megvásárolt menetjegy mellé önállóan is.

A kerékpárszállítás további részleteiről ITT lehet tájékozódni.

(Címlapkép: Volánbusz)