Így utazhatunk Thaiföldre februártól

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2022. február 17. 15:52

Míg a pandémia előtt közel 40 ezer magyar nyaralt évente Thaiföldön, a koronavírus-járvány és a szigorú korlátozások következményeként tavaly nyáron mindössze ezer főt tudtak fogadni országunkból. Thaiföld idén a Test&Go program újraindulásával a turizmus fellendülésére számít.

A legfrissebb utazási információkat, illetve a Thaiföld turizmusával kapcsolatos aktualitásokat és jövőbeli terveket egy üzleti reggeli keretében mutatta be a Thai Turisztikai Hivatal partnereinek, az Aviareps szervezésében. Az eseményt Bhakavat Tanskul, Thaiföld budapesti nagykövete nyitotta meg. Az aktualitásokról Ali Marzouki, a Tourism Authority of Thailand képviselője beszélt, aki megosztotta a jelenleg érvényes információkat a belépésről, a szigeteken érvényes korlátozásokról, a Sandbox és a Test&Go programokról és bemutatta a Thailand Pass regisztráció menetét is.

Az esemény további részében bemutatkozott az Eva Air, amely hamarosan elindítja Bécs–Bangkok járatait, és az Aegon biztosító is bemutatta a járvány kapcsán továbbfejlesztett, külföldi utazásokhoz gyakran nélkülözhetetlen biztosítási lehetőségeit, mely többek között thaiföldi látogatás esetén is ideális.

thaifold_123rf

Február 1-jétől érvényesek az új belépési szabályok. Az ország többek között ismét elindította a Test&Go turisztikai programját

Fotó: 123rf.com

Ali Marzouki megosztotta a résztvevőkkel, hogy Thaiföld – az omikron variáns miatt bevezetett korlátozások és a Test&Go program ideiglenes felfüggesztése után – immár újra nyitva áll. Február 1-jétől érvényesek az új belépési szabályok, az ország ismét elindította a Test&Go turisztikai programját, és a Sandbox projekt is elérhető több helyszínen, Phuket mellett.

Az ország szíve, Bangkok is várja a látogatókat kulturális és gasztroprogramjaival, ahonnan naponta többször elérhető járatokkal továbbrepülhetünk a legnépszerűbb desztinációkra, Phuketre és Samuira is, ahonnan újabb úti célokat közelíthetünk meg. Ali Marzouki elmondta, hogy az élet visszatért a normális kerékvágásba: nyitva tartanak az éttermek, a bárok, strandok, bevásárló lehetőségek és elérhetőek a kirándulások is a kisebb szigetekre.

A TAT képviselője bemutatta a Test&Go és a Sandbox programokat is és a kettő közti különbséget. Mindkét program azok számára elérhető, akik teljesen oltottak és legalább 14 nappal az utazás előtt kapták meg második oltásukat, vagy igazolni tudják, hogy átestek a betegségen és egy dózist megkaptak legalább 14 nappal az utazás előtt.

A karanténmentes, Test&Go névre keresztelt turisztikai program keretein belül az érkezés utáni első és az ötödik napon kell PCR-tesztet csináltatni,az eredményt egy kijelölt szállodában kell megvárni, majd negatív eredmény esetén szabadon utazhatunk az országban.

thai

Ali Marzouki, a Thai Turisztikai Hivatal képviselője bemutatta a Sandbox és a Test&Go programokat

Fotó: Kaszás Fanni/turizmus.com

A Sandbox programok ennél egy fokkal szigorúbbak. Ezek keretében a teljesen beoltott emberek meghatározott helyekre, például Phuketre utazhatnak be, ahol egy engedélyezett szállodában (SHA+ minősítés) kell megvárniuk a két PCR-teszt eredményét.

Az első napi teszt negatív eredményét követően szabadon lehet mozogni, vagyis el lehet hagyni a hotel területét, kirándulásokra is lehet menni, de az adott területen belül kell maradni. A második negatív teszteredmény után azonban szabadon utazhatunk az országban. A Sandbox projektek Phuketen, Phang Nga, Ko Chang, Ko Samui és Pattaya területén érhetőek el.

thai

Az eseményt Bhakavat Tanskul, Thaiföld budapesti nagykövete nyitotta meg

Fotó: Kaszás Fanni/turizmus.com

Mindkét programhoz kell egy negatív PCR-teszt eredmény az utazást megelőző 72 órában és a Thailand Pass QR-kód is, melyet az interneten igényelhetünk legkorábban 60 nappal az indulás előtt.

A Thailand Passhoz szükség van az útlevélre, oltási igazolásra, minimum 50 ezer dolláros költségeket fedező biztosításra és az SHA+ minősítésű szállodába történő foglalás igazolására.

A Thailand Pass-regisztrációhoz 3-7 nap az átlagos átfutási idő, de érdemes legalább 2 héttel az utazás előtt regisztrálni, hogy biztosan megérkezzen időben a QR-kód az elbírálást követően.

Az aktualitások után bemutatkozott a taiwani központú, magánkézben lévő Eva Air is, amely július 1-jétől péntekenként indítja majd Bécs–Bangkok járatait. Az Aegon biztosító pedig a Thailand Pass feltételeihez is illeszkedő biztosítási lehetőségeit ismertette. Az üzleti reggeli végén két újságíró, Elter Tamás és Pásztor Zoltán mesélt Thaiföldön szerzett élményeiről.