II. világháborús bomba miatt állt a forgalom Tegelen

Forrás: Globoport

 2017. augusztus 30. 10:00

Százkilós 2. világháborús szovjet bombát találtak kedden este Berlinben. Az érintett kerület, Spandau egy részét lezárták, a közeli Tegel repülőtér biztonsági okokból több órán át nem indított és nem fogadott gépeket.

Így járt az Air Berlin Budapest-Berlin járata is – tudta meg az egyik utastól a globoport.hu. A gép este 7 után indult Budapestről, a tegeli repteret 8 körül zárták le. Több mint fél órás körözés után végül Schönefelden landolt a gép, pontosabban az annak bővíteseként épülő, várhatóan két év múlva elkészülő Berlin Brandenburg International reptéren.

Tegel repülőtér

Fotó: cnn.com

Mivel az új rész még nem működik, lépcsők sem álltak rendelkezésre, a Budapest-Berlin járat körülbelül két tucatnyi géppel várt a sorsára. MInt a globoport írta, a Twitterről tudta meg a gép személyzete, hogy éjfélre hatástalanították a bombát és újranyitották Tegelt. A Budapest-Berlin járat utasai végül hajnali fél 3-ra jutottak be a terminálba – akkorra hoztak lépcsőt és buszokat.

A tegeli repülőtér forgalmát egyébként nem először akasztotta meg 2. világháborús bomba: legutóbb 2010-ben találtak egy brit bombát. Akkor is este 8-kor zárták le a repteret és Schönefeldre irányították át a bejövő gépeket.