Illatosított metrókocsik Bécsben

Forrás: turizmus.com

 2019. július 09. 14:55

Bécsben a tömegközlekedést illatos metrószerelvényekkel szeretné vonzóbbá tenni az utasok számára a Wiener Linien, a város közlekedési vállalata.

Bécsben július végéig két metró vonalon találkozhatnak a tömegközlekedők az illatos szerelvényekkel.Az utasok a virágos mintával ellátott kocsikon négy különböző illatot szívhatnak magukba. A lila az ellazulást, a zöld az energiát, a rózsaszín a pozitív hangulatot, a narancssárga illat pedig a felfrissülést hozza el az utazás során.

A projekt még tesztüzemben van,  a metrózók egy online szavazás keretein belül tehetik le voksukat a kedvenc aromájuk mellett

Ulli Sima környezetvédelmi városi tanácsnok és Günter Steinbauer, a Wiener Linien ügyvezető igazgatója bemutatja az illatos szerelvényeket

Fotó: © Credit_PID_Fürthner

"Nagyon fontos számunkra, hogy az utasok minél kényelmesebben érezzék magukat az utazás során. Ez a hálózat folyamatos bővítésével kezdődik és a járatok sűrítésével, új és korszerű járművek beszerzésével illetve az idősebb modellek légkondicionáló rendszerének felszerelésével folytatódik. A valódi kényelemhez egy kellemes légkör is hozzátartozik" – nyilatkozta Uli Sima, környezetvédelmi városi tanácsnok.

A bécsi közlekedési vállalat nem csak a közlekedésben gondol az utasokra. Nemrég piacra dobták új fürdőruha-kollekciójukat is. Ezek mellett minden más is megtalálható online webshopukban, ami egy nyári csobbanáshoz jól jöhet.