Ilyen hajó nincs is

Forrás: turizmus.com

 2016. május 22. 20:00

A Royal Caribbean International épített egy akkora hajót, hogy az már nem is hajó. Nem is terveznek nagyobbat – hangzott el a monstrumot bemutató sajtótájékoztatón. Nézze meg a Harmony of the Seasről készült képeinket!

A május 20–21-i bemutatóúton szerzett személyes tapasztalat alapján jelentjük: ezen a hajón már azt is elhiszi az utas, hogy nem is egy hajón van, hanem, mondjuk, Las Vegasban sétál. Kaszinó, jégrevü-színház, óriás musicalaréna, búvárkodásra alkalmas mélységű vízi színpad, éttermek, kávézók, bárok, valamint márkás ékszer-, óra-, divat- és sportszerüzletek sokasága, medencék, jacuzzik sora, wellness- és egészségápolási centrum, mászófal, bugee-jumping, négy óriáscsúzda, kinetikus robot-bár, fitneszközpont, a margitszigeti körrel összemérhető futópálya, minigolf, gyermekjátszók, szörfpálya és még sok minden más várja a vendégeket.

Telt ház esetén 2747 szobában laknak (szándékosan nem használjuk a kabin kifejezést, hiszen prémiumkategóriás szállodai szobákat képzeljen el a kedves olvasó). Ez a kapacitás csak néhány szobával kevesebb, mint amennyit együttesen kínálni tud Budapesten a Marriott, az Intercontinental, a Kempinski, a Hilton Budapest, a Corinthia, a Sofitel és a Buddha Bar. Jó esetben tehát 6780 vendégről gondoskodhat a 2100 főnyi személyzet.

De nem lesz tömegérzetük, mert a Harmony of the Seas 372 m hosszú (mintegy 3,5 focipályányi, vagy, ha úgy jobban tetszik, hosszabb, mint a magyar Parlament, de kicsivel rövidebb, mint a Kossuth tér), 67 méter széles és a vízszint felett 18 emelet magas.

A hajóról a két napos úton megszerezhető alapossággal beszámolunk majd a Turizmus Panoráma hasábjain, addig is néhány fotó talán érzékelteti a szürreális élményt.

Ekkora kavalkádban a körhintának is van keletje

A mászófal éjszakai megvilágításban

A margitszigetihez mérhető futókör a hajó 5. szintjén

Az egyik legnépszerűbb belső fedélzeti park New-York-i társáról elnevezve

Jamie Oliver is nyitott itt éttermet

A finom részletek kedvelői sem maradnak csalódottak, például a Wonderland étteremben

Lakosztályokból is több tucatnyi vendégre talál majd

A belső parkokra néző, de balkonos szobák vendégeinek is megadatott a privacy, olyan messze van a szemben lévő „házsor"

Ezen a beltéri promenádon akár közúti közlekedés is elférne

Robot bártender a kinetikus bárban

Szörfpálya a legfelső decken

Minigolf a 17. szinten