Ilyen lesz a tél az ETI-nél

Forrás: turizmus.com

 2017. október 13. 14:58

A sikeres nyár után a téli szezonra az Air Cairo mindkét menetrendszerinti Budapest-Hurghada járatán lekötötte a helyek többségét az ETI, így hetente akár 240-250 személy kiutazására is van lehetőség, szerdán és vasárnap. A járatok szépen telnek, az árak kedvezőek.

A többi régióbeli járat téli előfoglalási adatai is kiemelkedőek: Hurghadára a budapestiek mellett Bécsből heti kettő, Pozsonyból és Grazból egy-egy, Sharm el Sheikh-re Bécsből heti egy, Marsa Alam-ra Bécsből heti kettő, Pozsonyból pedig heti egy közvetlen járat indul. Ezek többsége charterjárat. Érdekesség, hogy a Kolozsvár-Hurghada charterláncot meghosszabbította a cég: a tervezett szeptember vége helyett a járat január 3-ig közlekedik.


A növekedés nem véletlen, hisz a környező országok mindegyikében jelentősen megnőtt az ETI forgalma idén nyáron. Magyarország ilyen viszonylatban is kiemelkedően teljesített, köszönhetően a jól megtervezett és a sikeres előfoglalást követő nyári szezonnak, megerősítve pozícióját az úti cél vonatkozásában.


A heti három Hurghada menetrendszerinti járaton kívül (melyek mellett csúcsszezonban még egy további charterjárat is közlekedett) újdonság volt a Budapest-Sharm el Sheikh (köztes leszállás nélkül) és főleg az öt év szünet után elindított Debrecen-Hurghada járat. Előbbi még mindig jár, de utóbbi is sikeresen üzemelt szeptember végéig. Mindkét járat töltöttsége 90-95% volt. Fontos: a 2018-as nyári kínálat heteken belül elérhető és foglalható lesz – tette hozzá a rövid elemzéshez Kerekes Gábor irodavezető.


Kapcsolódó cikkek

Újra és újra Egyiptom!

2017. október 11.