Ilyen lett kívül-belül az ötödik felújított Talent

Forrás: turizmus.com

 2020. június 15. 12:42

Félidejéhez ért a Talent motorvonatok korszerűsítési programja, elkészült az ötödik jármű is. A motorvonat a többi Talenthez hasonlóan a Győr és Bécs közötti EURegio-járatokon teljesít szolgálatot.

A MÁV-START által üzemeltetett tíz Bombardier Talent motorvonat szervizelése és annak hosszú távú megoldása a vasúttársaság számára kiemelten fontos. Ezért első lépésként tavaly áprilisban a MÁV-START, a MÁV Vagon és az ÖBB két évre szóló szerződést kötött, hogy a Győr és Bécs közötti euregiós közlekedésben használt Talentek nagyjavítása, egyes konstrukciós hibáinak megszüntetése, gazdaságos és hatékony fenntartása mielőbb rendeződjön – írják közleményükben.

Forgalomba áll az ötödik felújított Talent motorvonat

Fotó: MÁV-START

Tavaly októberben a Győr–Hegyeshalom (1-es) vasútvonalon forgalomba állt az első felújított, nagyszervizen átesett Talent típusú villamos motorvonat. A javítási, felújítás munkák kiterjedtek többek között a forgóvázra, a fékrendszerre, a mozdonyvezetői fülkére is. Az utastérben a tolóajtók, a lépcsők, a klímaberendezések, az ülések és a vécék újultak meg.

A Talent kényelmes, modern mosdója

Fotó: MÁV-START

Az első jármű még az eredeti, piros külső festés megújításával közlekedik. A MÁV-START a Flirt motorvonatokról már jól ismert színvilágnak megfelelő megjelenéssel látta el a második vonatot, a következő felújítások során a többi jármű külső megjelenése is megújul. A Győr–Hegyeshalom–Bécs között EuRegio-járatként közlekedő Talentek frissebb, korszerűbb belsővel és tetszetős külsővel állnak az utasok szolgálatába.

2021 májusában fejeződhet be a flotta megújítása, a járművek ezt követően már a jelenleginél megbízhatóbban, akár 80-90 százalékos üzemkészséggel közlekedhetnek.

A Talent tetszetős, elegáns beltere

Fotó: MÁV-START

A továbbiakban tervezik, hogy korszerűsítik a feljáróajtó és kimozdulólépcső vezérlőegységét, a belső videómegfigyelő és rögzítőrendszert; kiépítik a fedélzeti wifirendszert, a homlokvilágítás is korszerűbb lesz LED fényforrások beépítésével.