Imádlak, Afrika

Forrás: turizmus.com

 2017. január 26. 15:12

Egyesült Afrikai Diaszpóra Közösség Magyarországon névvel egyesület jött létre azzal a céllal, hogy segítse a magyar-afrikai kétoldalú kapcsolatok erősödését.

Szeretnék, hogy a magyarországi afrikai diaszpóra tagjai közelebb kerülhessenek egymáshoz, együttes erővel tudjanak tevékenykedni, ápolják az afrikai hagyományokat.

Céljuk megmutatni kulturális, vallási, közösségi értékeiket, segítve ezzel a társadalmi előítéletek csökkentését. Az egyesület által szervezett kulturális, gazdasági programok által szeretnék, hogy a magyar társadalom megismerje tevékenységüket és segítse a hazánkban élő afrikaiak magyar társadalomba való beilleszkedésének megkönnyítését. Az egyesület egyik fő feladatának tekinti a toleranciaoktatást, a diszkrimináció és a rasszizmus, minden formája elleni küzdelmet, a megbélyegzés és az emberek közötti megértés elősegítését.

[kép címe]

Fotó: [forrás]

A Magyarországon élő afrikai diaszpóra, mint közösség fontos szerepet játszik, a magyar-afrikai kétoldalú kapcsolatok megerősítésében. Így az egyesület részt vesz a magyar-afrikai szokások és a kultúra kölcsönös megismertetésében és népszerűsítésében. Közreműködik a magyar-afrikai kulturális élet hagyományainak további ápolásában, felkutatásában és megőrzésében. Segíti az erre vonatkozó kölcsönös megismertetés és fórumot teremt az eredmények közzétételére.

A bemutatkozó sajtóesemény időpontja: 2017. január 27., péntek 11.00

Helyszín: Café 57 Étterem, 1025 Budapest, Pusztaszeri út 57.

Kapcsolódó cikkek

Golfozni hív Kenya

2015. augusztus 17.