India és Srí Lanka tehetős skandináv turistákban reménykedhet

Forrás: turizmus.com

 2017. május 25. 11:47

Közvetlen járat indul Svédország és India között és könnyebb lesz a vízumigénylés is – erősítették meg pár napja a hírt. Ezzel India beléphet a legkedveltebb turisztikai desztinációk közé a mindig új élményekre vágyó északi utasok körében.

Az Air India légitársaság augusztus 15-től, ami egyébként India függetlenségi napja, közvetlen járatot indít háromszor egy héten a stockholmi Arlanda repülőtér és Újdelhi között. Eddig csak átszállással lehetett megközelíteni a hatalmas, kontinensnyi országot. A közvetlen járat a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatot is fellendítheti. Az utóbbi időben ugyanis egyre több indiai cég vásárol fel svéd vállalatokat, és mind több svéd vállalat alakul Indiában.

A turistaforgalom a két ország között az utóbbi években felfutóban van: az utasforgalom Svédország és India között ötven százalékkal nőtt meg az utóbbi három évben. Jóllehet, eddig az utasoknak át kellett szállniuk, Helsinkiben, Dohában vagy egy másik európai városban.


Időközben bevezették az elektronikus vízumkérelmet, amit most már egyre több ország állampolgára vehet igénybe. Így nem kell meglátogatni ez okból egy indiai követséget, ami számos skandináv városban nincs is.

Az elektronikus vízumot meg is lehet hosszabbítani két hónap időtartamra és két, Indiába történő belépésre is érvényes. Ez azoknak a turistáknak jó, akik elhagyják Indiát, hogy meglátogassák  a szomszédos Srí Lankát. Így újból beléphetnek Indiába anélkül, hogy új vízumot kellene nekik kérniük. Ez Srí Lanka turizmusának is jó tesz majd.