Indiában folytatja terjeszkedését a Flixbus

Forrás: turizmus.com

 2024. február 05. 17:24

A Flix vezetője a minap bejelentette, hogy a vállalat buszjáratokat indít Indiában. Az első buszok a tervek szerint február 6-án indulnak, és 46 várost kötnek majd össze Delhivel az ország központjá"ban.

A 30 milliárd euróra becsült piaci méretével India a világ második legnagyobb buszpiaca, ami hatalmas lehetőségeket kínál a Flix számára. Az buszos utazások online foglalása jelentősen növekszik, így a Flix számára eljött az idő, hogy bevezesse saját technológiai platformját az országban - közölte a cég. A vállalat nemcsak a szabványosításra és a biztonságra fog összpontosítani, hanem a technológia kihasználására is, hogy értéket teremtsen egy olyan piacon, ahol a buszok utasok milliói számára jelentik a közlekedés alapját.

"Azzal, hogy a FlixBus Indiába érkezik, a világ második legnagyobb buszpiacán is megjelenünk, és kiterjesztjük hálózatunkat Dél-Ázsiára, mindössze négy hónappal a chilei terjeszkedés után." – mondta André Schwämmlein, a Flix társalapítója és vezérigazgatója. "Ez egy hatalmas lépés a Flix számára. Folytatjuk nyereséges növekedési pályánkat, és egy 43. országgal bővítjük portfóliónkat, a helyi szolgáltatókkal való partnerségre épülő, bevált üzleti modellünk bevezetésével. Biztos vagyok benne, hogy a Flix az indiaiak számára egy új, technológia által lehetővé tett, kényelmes és megbízható utazási szabványt fog nyújtani, amely a közúti biztonságot helyezi a kínálat középpontjába. Mint minden piacon, ahová belépünk, itt is a piacvezetésre törekszünk."

Február 6-tól a Flix 46 indiai várost, köztük Ayodhya, Lucknow, Dehradun, Manali és Jodhpur városát fogja összekötni 59 megállóval és több mint 200 napi járattal. A következő lépésben a vállalat Delhi környékén igyekszik majd bővíteni kínálatát, és elindítani első járatait az ország déli részén. A FlixBus eddig öt helyi, Delhiben működő busztársasággal kötött partnerséget.

Február 6-tól a Flix 46 indiai várost fog összekötni 59 megállóval és több mint 200 napi járattal

Fotó: Flix

A Flix a helyi piaci körülményekre és az ügyfelek igényeire reagálva számos külön szolgáltatással igyekszik minden buszos utazónak biztosítani a biztonságos és kényelmes Flix utazási élményt. Indiában a vállalat nagy hangsúlyt fektet a közúti biztonságra, és 24/7-es forgalomirányító és reagáló csapattal dolgozik. Minden busz három évnél  fiatalabb és számos biztonsági felszereléssel és szakmailag képzett kísérővel van ellátva.