Indul a hajózási főszezon a Balatonon

Forrás: turizmus.com

 2020. július 01. 16:44

Július 4-én kezdődik a 174. hajózási szezon főidénye, melyet a BAHART idén nyáron is 58 napra hirdet meg az előző évhez hasonlóan. A településeket összekötő hajózási útvonalakon intenzívebb menetrenddel, valamint sétahajózással és hajós programlehetőségekkel várják a hajózni vágyókat.

A július 4-én kezdődő, 58 napos személyhajózási főszezonban 16 kikötőből, összesen 9 útvonalon indulnak a BAHART településeket összekötő menetrendi hajójáratai. Júliusban és augusztusban a két legkedveltebb útvonalon (Siófok-Balatonfüred-Tihany, illetve Fonyód-Badacsony) naponta összesen 6-6 menetrendi járat indul majd a déli és északi partról is.

A már előidényben is biztosított további átkelő járatok mellé bekapcsolódnak a forgalomba a part menti hajójáratok is. Így hajóval is el lehet majd jutni Keszthelyről, vagy Balatonlelléről, Balatonboglárról Badacsonyba, illetve Balatonboglárról akár Tihanyba, valamint a keleti medencében Balatonalmádiból is elindul a part menti járat Tihanyba.

A Balaton-parti településeket összekötő menetrendi hajózás biztosításával a Balatoni Hajózási Zrt. célja, hogy a tónál nyaralók aktív pihenésük során hajóval keressék fel és ismerjék meg a régió jellegzetességeit. Ezt a célt szolgálja a menetrendi hajóra és kompra szóló menetjegyekkel együtt átadott kuponfüzet is, mely a Balaton-parti településeken működő partnerek ajánlatait, kedvezményeit tartalmazza.

Július 4-én életbe lép a főszezoni menetrend a Bahart járatain

Fotó: Bahart

Díjmentes utazás Kajlával a BAHART menetrendi hajóin

A Balatoni Hajózási Zrt. ismét csatlakozott az országos, „Hol vagy, Kajla?" elnevezésű kampányhoz. A promóció keretében július 1. és augusztus 31. között minden 6-11 éves kor közötti gyermek, Kajla Útlevelét és diákigazolványát felmutatva díjmentesen veheti igénybe a BAHART településeket összekötő menetrendi hajójáratait.

 

Ismerd meg a hajót és a célállomás látnivalóit az utazás alatt!

Az utazási élmény fokozása érdekében néhány újdonsággal is készült a Társaság az idei szezonra. Hajóik fedélzetén olyan plakátokat helyeztek el, amelyek az adott hajó történetét, valamint a Balaton-parti településeket és azok látnivalóit is bemutatja. A plakátokon található ún. QR kód mobiltelefonnal történő beolvasásával gyorsan elérthetők a tájékoztató hanganyagok, melyek az utazás alatt is lejátszásra kerülnek. A hajók többségre TV készülékeket, kijelzőket is kihelyeztek, ezeken az utasok megnézhetik a Balaton-parti települések bemutatkozó filmjeit, valamint a BAHART és a Magyar Turisztikai Ügynökség imázsfilmjeit is.

 

Programlehetőségek a BAHART hajók fedélzetén

A kisgyermekes családoknak szóló Varázshajó – 1 órás bűvészműsorral a fedélzeten – az idei főidényben 7 kikötőből lesz elérhető. A legkisebbek kedvence, az ún. Playmobil gyerekjegy, melyhez egy ajándékfigura is jár, nem csak ehhez a szolgáltatáshoz vásárolható meg a BAHART jegypénztáraiban, hanem bármely hajójáratra váltható ez a jegytípus.

Ha főszezon, akkor Bulihajó! Köszönhetően a járványügyi helyzet kedvező alakulásának, a központi rendelkezések mentén újra lehetőség nyílik zenés-táncos rendezvények szervezésére maximum 500 fő részvételével. A tiniktől a nyugdíjasokig, minden korosztály kedvence így idén sem maradhat ki a repertoárból. A Bulihajók 7 BAHART kikötőből, összesen heti 14 alkalommal indulnak majd júliusban és augusztusban.

A szolgáltatáskínálatból az idei főidényben sem hiányozhatnak a legnépszerűbb sétahajójáratok, melyek 14 kikötőből heti 241 előre meghirdetett időpontban futnak ki.

 

Visszajövünk! – Hajózz 15% kedvezménnyel

A Magyar Turisztikai Ügynökség Visszajövünk! kampányának keretében 2020. június 1. és július 15. között most 15% kedvezménnyel utazhatnak a BAHART sétahajóin vagy a települések közötti menetrendi hajójáratokon! A kedvezmény igénybevételéhez nem kell mást tenni, mint a BAHART honlapjáról letölteni vagy kinyomtatni a kupont, majd azt jegyvásárlásnál bemutatni.

 

Kompmenetrend

A főidényi időszakra megújulnak a révkikötők. Szántódrév és Tihanyrév között a kompok folyamatos átkelést biztosítanak a Balaton északi és déli partja között.

2020. június 16. és július 30. között az első komp Szántódrévből 6:40-kor, az utolsó 22.00-kor indul, míg Tihanyrévből reggel 7.00 órakor indul az első és 22.20-kor az utolsó kompjárat.2020. július 31. és augusztus 30. között a tervek szerint az első komp Szántódrévből 6:40-kor, az utolsó 23.20-kor indul, míg Tihanyrévből reggel 7.00 órakor indul az első és 23.40-kor az utolsó kompjárat.

A járványügyi helyzet kapcsán fontos tudni, hogy a tömegközlekedési eszközökre elrendelt kötelező maszkviselési szabály a hajók zárt utasterére vonatkozóan még jelenleg is érvényben van.