Indul a jegyértékesítés a Budapesti Tavaszi Fesztivál előadásaira

Forrás: turizmus.com

 2016. november 29. 11:51

John Malkovich, Daniele Gatti, Georg Baselitz, Pumeza Matshikiza, Gyenyisz Macujev, a Komische Oper Berlin – világsztárokkal, rendhagyó együttműködésekkel, bemutatókkal készül 2017-re a 37. Budapesti Tavaszi Fesztivál.

Március 31. és április 23. között - ezúttal három és fél hétre bővülve - közel 40 helyszínen több mint 120 program várja az érdeklődőket a főváros legjelentősebb tavaszi eseménysorozatán. A folyamatosan bővülő programokra a jegyértékesítés megkezdődött.

A Müpában sajtóreggeli keretében mutatta be a fesztivál jövő évi kínálatát – kiemelve fókuszpontjait és hívószavait – Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, az Operatív Testület elnöke, Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, az Operatív Testület tagja és Katona András, a Magyar Turisztikai Ügynökség marketing igazgatója, az Operatív Testület tagja.

Az elmúlt három év hagyományait folytatva 2017-ben is a Müpa, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ és a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködésében valósul meg a 37. Budapesti Tavaszi Fesztivál. A sokszínű program továbbra is több izgalmas tematika és meghatározó évforduló köré szerveződik, a nagyszabású koncertek mellett számos opera, táncelőadás, színházi és képzőművészeti program várja a közönséget.

A kiegyezés történelmi évfordulójáról megemlékezve Liszt Koronázási miséjével áll színpadra az Osztrák–Magyar Haydn Philharmonie és a Bécsi Állami Opera kórusa. Kiegyezés 1867–2017 címmel bemutatóra készül a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, felvonultatva a magyar nép és a mellettünk élő nemzetiségek virtuóz táncait, gazdag viseletkultúráját, csodálatos zenei világát, míg a Budapesti Történeti Múzeum Kincsek a város alatt című kiállítása a kiegyezést követő időszakban gyökerező régészeti feltárások és a legutóbbi 10 év legfontosabb ásatásainak eredményeit tárja az érdeklődők elé.

2017-ben Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 50. évfordulója alkalmából premierrel készül a Magyar Állami Népi Együttes, a fesztivál záró előadása pedig Kodály Háry János című operájának bemutatója lesz.


További érdekességek a fesztivál kínálatából: a Budapesten is bemutatott Pokoli vígjáték – Egy sorozatgyilkos vallomásai után John Malkovich és Michael Sturminger ismét egy különleges műfajú előadással tér vissza. A Just Call Me God – A diktátor utolsó beszéde valódi színházi-zenei one-man-dráma, ahol Malkovich játékát ismét a kiváló orgonista-karmester, Martin Haselböck kíséri, Bach, Ligeti, Messiaen kompozícióit megszólaltatva. A darab a 2017. márciusi világpremier után alig néhány héttel érkezik Budapestre, a hamburgi Elbphilharmonie és a londoni Barbican előadásai után.

Nem lesz hiány klasszikus művek rendhagyó interpretációiból: a Komische Oper Berlin Varázsfuvolája a BTF keretében lesz először látható a régióban. Ibsen Peer Gynt-jét pedig Grieg kivételes népszerűségnek örvendő zenei kompozíciója mentén gondolta újra Edward Clug rendező-koreográfus és a Maribori Szlovén Nemzeti Színház Balettegyüttese.

A fesztiválprogram részeként olyan kiváló művészek adnak koncertet, mint a Budapesten első alkalommal fellépő dél-afrikai énekesnő, Pumeza Matshikiza, a zongoravirtuóz Ivo Pogorelich, és a két év után visszatérő, káprázatos technikájú orosz zongoraművész, Gyenyisz Macujev.

A képzőművészet rajongóinak igazi fesztivál a fesztiválban élményt nyújt majd a Budapest Art Week hatnapos rendezvénye, de valódi kuriózum lesz Georg Baselitz Magyar Nemzeti Galériában nyíló kiállítása is.

A jegyértékesítés november 29-én indul, jegyek a Müpa és a BFTK jegyértékesítési pontjain, illetve online a www.btf.hu honlapon érhetők el, melyen a folyamatosan bővülő programkínálatról naprakész információk találhatók.