Egyiptomi járattal elindult a nyári charterszezon

Forrás: turizmus.com

 2021. május 31. 12:20

Május 30-án vasárnap este felszállt Budapestről a szezon első üdülőjárata, amely az ETI üzemeltetésében, közvetlenül az egyiptomi Hurghadára repül vasárnaponként.

"Az első járat 160 utassal a fedélzetén rajtolt el Budapestről a Vörös-tenger partjára" – osztotta meg szerkesztőségünkkel Kerekes Gábor, az ETI irodavezetője.

Hozzátette, hogy az első charterjáratot és a rendszeres vasárnapi időpontokat szerdai járatnappal követi majd egy másik charter, szintén Hurghadára, majd alig két hét múlva indul a Sharm el Sheikh-i járat is, szintén a Fly Egypt légitársasággal.

eti_charter

A vasárnapi indulást szerdánként követi majd egy másik charter Hurghadára, majd alig két hét múlva indulnak a gépek Sharm el Sheikhre is

Fotó: ETI Magyarország

Megosztotta azt is, hogy koronavírus terjedése ellen bevezetett korlátozások fokozatos feloldásával és a nemzetközi utazások újraindulásával úgy látják és remélik, hogy "ha lassan is, de most már rendeződnek a dolgok. Szállodáink is sorban nyitnak, az utasok és partnerek érdeklődése pedig nagyon élénk."

Jelenleg az Egyiptomba való belépés feltétele egy 72 óránál nem régebbi, angol nyelvű negatív PCR-teszt bemutatása (a 6 éven aluli gyermekek számára nem kell). A PCR-tesz felmutatása alól az sem kap felmentést, aki igazolni tudja, hogy a Covid-19 betegségen már átesett vagy az oltást megkapta.

A Turizmus.com Magazin májusi számában a nyárra tervezett charterjáratok listája is megtalálható. A lap letölthető digitális változata itt érhető el.

Kapcsolódó cikkek