Indul a szezon a Mahart PassNave-nél

Forrás: turizmus.com

 2016. április 27. 21:42

A Mahart PassNave e hét végétől megkezdi a napi rendszeres menetrendi közlekedést a Dunakanyarba.

A május 1-jei hétvége után, hétfő kivételével mindennap lehetőség lesz eljutni Szentendrére, Visegrádra, Vácra, Esztergomba hajóval. A Mahart PassNave mind a Kis-Duna-ágban, mind pedig a nagy Dunán közlekedik. Szentendre- Budapest belvárostól belvárosig távolságot mindösszesen egy óra alatt teszik meg hagyományos hajóik.

Nagycsaládosok, diákok, nyugdíjasok különböző árkedvezményben részesülnek, valamint Visegrádon és Esztergomban a hajójeggyel érkezők különböző kedvezményeket is kapnak.

A Mahart PassNave a kerékpáros turizmus további fellendítése érdekében meghirdeti a kerékpáros kedd akcióját, amelynek keretében egyéni vendégek, előzetes regisztrációt követően ingyenesen szállíthatják kerékpárjukat a menetrendi járatokon.

A társaság hajóparkja folyamatosan kerül felújításra, így számos hajó belső tere újult meg, valamint egyre több hajóba kerül légkondicionálás is.

A budapesti menetrend is változik, az óránként induló városnéző hajó mellett, hétfő kivételével minden este közlekedik az elsősorban 50+ korosztálynak szóló 60-70 évek zenéjével a vacsorás zenés hajó, amely a tél során ugyancsak megújult.

A Mahart PassNave a társadalmi szerepvállalás jegyében továbbra is segítségére van az óvodáknak,  általános iskoláknak, sőt a középiskoláknak is: a Suli 500 program keretében minden csoporttal érkező iskolás 500 forintért kapja a budapesti hajós városnézést.

Bár sokan és joggal állítják, hogy a hajózás lassú, ezzel együtt a hétvégén közlekedő belföldi szárnyas erre rácáfol, hiszen egy óra alatt van Visegrádon és másfél óra alatt Esztergomban, így mindkét esetben gyorsabb eljutást biztosít, mint a közúti vagy vasúti közlekedés.