Indul a Taiwan Express Európa és Tajvan között

Forrás: turizmus.com

 2016. március 02. 16:52

Mostantól Taiwan Express néven kínálja Európa és Tajvan között közlekedő járatait a tajvani China Airlines. Bécsből, Frankfurtból, Amszterdamból és Rómából is repülhetünk Tajpejbe.

A nyári szezonban a Bécs–Tajpej közvetlen járat Boeing 747-400 típusú gépekkel üzemel, ami 100 fővel nagyobb kapacitást kínál járatonként  a magyar utazók körében is népszerű útvonalon. Június 1-jétől a heti 5 járat helyett napi járat közlekedik a Frankfurt–Tajpej útvonalon, amelyhez a  Lufthansa  Budapest–Frankfurt reggeli járata közvetlen csatlakozást biztosít.  A frankfurti járatok már B-777-es géptípussal üzemelnek és az eddigi szolgáltatásokon túl Premium Economy osztályokat is kínálnak. Hamarosan egy Premium Economy promóciós árral is jelentkezik a China Airlines a magyar piacon.

December elejétől az Amszterdam–Tajpej járat heti 4-5 alkalommal nonstop, bangkoki leszállás nélkül üzemel, már a legkorszerűbb  Airbus350-900-as típusokkal. 2017-től tervezik ugyanezen típusú airbuszok beindítását a  római és bécsi útvonalakon is – tájékoztatott Sárdi Rezső, a China Airlines magyarországi GSA képviseletének vezetője.

Szintén nonstop üzemel heti két alkalommal a  Róma–Tajpej járat (Delhi leszállás nélkül).

A Taiwan Express célja, hogy 2017-től naponta legalább két nonstop Európa–Tajvan járat üzemeljen.

A légitársaság csökkenti árait is. Március 14-től a Bécsen keresztül üzemelő járatoknál az YQ tax (illeték) 50 euróval csökken egy retúrjegy esetében. Továbbá egy április 30-ig tartó promóció keretében 15 japán desztinációba és Honoluluba extra súlykeretet biztosít, a megszokott 30 kg helyett 40 kg-t adhatnak fel ingyenesen az utazók – írja a China Airlines közleményében.