Indul a Wizz Air közvetlen járata Abu-Dzabiba

Forrás: turizmus.com

 2020. május 04. 09:57

Öt új útvonalat jelentett be az Abu-Dzabi nemzetközi repülőtérre (AUH) a Wizz Air, ezzel először repül európai diszkont légitársaság az emírségek fővárosába.

Budapestről és Bukarestből 2020 júniusában, Kolozsvárról, Katowicéből és Szófiából 2020 szeptemberében indulnak a járatok az Egyesült Arab Emírségek fővárásába, amennyiben addig újraindul a légi személyszállítás az érintett országokban.

Mint ismert, márciusban megállapodást született a Wizz Air és az ADQ állami befektetési holding közös vállalatként elinduló Wizz Air Abu Dhabi megalapításáról.

Az abu-dzabi székhelyű új légitársaság – amely a Wizz Air első Európán kívüli leányvállalata – várhatóan az év második felében kezdi meg működését.

A Wizz Air tervei szerint az új légitársaság elsősorban azokra a közép-, kelet- és nyugat-európai piacokra indít járatokat, ahol az anyavállalat ma is sikeresen működik, illetve hosszú távon az indiai szubkontinensre, a Közel-Keletre és Afrikába is – fogalmaz a Wizz Air közleménye.

Először repül európai diszkont légitársaság az emírségek fővárosába

Fotó: pixabay

Az Egyesült Arab Emírségek fővárosa modern gazdasági és kulturális központ, amely olyan látványosságokkal várja a látogatókat, mint a Louvre Abu Dhabi, a nyugati és keleti képzőművészet izgalmas találkozóhelye, a Ferrari World vidámpark és az Abu-Dzabi Nagydíj, a Formula–1 idényzáró versenye.

Abu-Dzabi a legújabb állomás a Wizz Air hálózatában. Az új úti cél Közép- és Kelet-Európa négy legnagyobb országának öt jelentős városából összesen évi 220 ezer utas számára lesz elérhető. Az öt új útvonal lesz az első közvetlen légi összeköttetés az Egyesült Arab Emírségek fővárosa, illetve Budapest, Bukarest, Kolozsvár, Katowice és Szófia között.

 

 

Kapcsolódó cikkek