Indul az első BuBa Epic

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 20. 12:28

Immár a fővárosból egészen a „magyar tengerig” tekerhető az augusztusban teljes hosszában átadott új kerékpáros útvonal, a BuBa. A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) ez alkalommal egy teljesítménytúrára, az I. BuBa Epic-re hívja az aktív kerekezőket október 1-jén.

Újbuda városközpontjától indulva, egy összesen 125 km-es teljesítménytúrára invitálja a kerékpárosokat a MAKETUSZ, hogy „tapasztalják meg együtt a régóta várt Budapest–Balaton útvonalat”.

A start időpontja reggel 7 és 10 között egyénileg választható, a távot 9 órás szintidőn belül kell teljesíteni. A megfáradt bringásokat a célban, egy balatonvilágosi sörfőzdében 19 óráig elismerés, érem és sör várja.

 

Augusztusra teljes hosszában elkészült a Budapestet a Balatonnal összekötő kerékpárút

Fotó: MAKETUSZ

“Az útvonalon kerékpáros közúti táblák segítik a tájékozódást, illetve a BuBa Epic esemény idejére plusz jelzésekkel is készülünk Budapest belvárosi szakaszán és a Székesfehérváron áthaladó szakaszon. Emellett az esemény előtti napokban pontos GPX-útvonalat is küldünk e-mailben a regisztrált résztvevőknek” – mondta el Dominus Ákos, az esemény ötletgazdája. A 800 m szintkülönbségű úton kerékpáros és motoros kísérő, szervizautó és egészségügyi szolgálat biztosított.

Az I. BuBa Epic-re jelentkezni és bővebb információt szerezni a MAKETUSZ honlapján lehet. A MÁV növelt kerékpárszállító kapacitást biztosít a visszaútra, erről részleteket szintén a weboldalon tudhatunk meg.