Indulnak a német üdülőjáratok a török tengerpartra

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2020. augusztus 12. 16:12

Augusztus elején négy török tengerparti üdülőhely járványügyi minősítését zöldre változtatta a német külügyminisztérium, így elindulhattak az első charterjáratok Antalyára és környékére. Hamarosan érkeznek az első romániai turisták is.

Németország Antalya, Izmir, Mugla és Aydin települések esetében oldotta fel az utazási tilalmat, mivel ezeken a helyeken a 100 ezer lakosra jutó új fertőzések száma öt alatt maradt az azt megelőző egy hét során.

A német döntés nem követi az Európai Unió hivatalos álláspontját, amely még júniusban kizárta a biztonságos úti célok közül Törökországot és az Egyesült Államokat.

Tavaly ötmillió német turista kereste fel Törökországot, ez volt a németek második legkedveltebb nyaralóhelye Spanyolország után.

Lassan kezdenek visszatérni a turisták Antalyára, a képen a régi kikötő látható

Fotó: 123rf.com

Nem a német turisták ugyanakkor az elsők, akik az idén nyáron megkezdhették tengerparti nyaralásukat Törökországban. Ukrajnából már július eleje óta közlekednek a charterjáratok a török üdülőhelyekre, és amint arról tegnap beszámoltunk, múlt vasárnap Oroszországból is elindult a turistaforgalom. A kereslet nagyságára jellemző, hogy az első járatokkal 23 ezer orosz turista érkezett összesen.

Augusztus 17-től pedig elrepülnek Törökországba az első charterek Romániából is, a Paralela 45 tour operator szervezésében.

Románia jelenleg a biztonságos „zöld" zónába sorolja Törökországot.

Az utazásszervező Bukarestből, Temesvárról, Kolozsvárról és Jászvásárról (Iasi) indít chartereket Antalyára, amelyek a tervek szerint október közepéig közlekednek majd.