Indulnak a nosztalgiavillamosok a Duna-parton

Forrás: MTI

 2021. szeptember 24. 14:18

Elindul az őszi nosztalgiaszezon a Duna-parti villamosvonalon: az érdeklődők szeptember 25. és október 31. között minden hétvégén igénybe vehetik a 2-es villamos vonalán közlekedő nosztalgiavillamosokat.

Szombaton az eredeti állapota szerint felújított, barna 611-es villamossal, vasárnap a 2806-os sárga, a hatvanas és hetvenes évekre jellemző kialakítású villamossal utazhatnak a régi járművek iránt érdeklődők – írja közleményében a BKV Zrt.

A villamosok szombaton és vasárnap 14:08 és 18:08 között óránként indulnak a Közvágóhídról, valamint 14:37 és 18:37 között a Jászai Mari térről. A National Geographic által a világ 10 legszebbje közé választott Duna-parti villamosvonalon utazva különböző műemlékek, látnivalók csodálhatóak meg, többek között az Országház, a budapesti hidak, a budai Vár és a Gellért-hegy.

A Duna-parti a világ egyik legszebb villamosvonala

Fotó: 123rf.com

A fővárosban 2009 óta élvezhetik a BKK ügyfelei a nosztalgiaközlekedést, amelyet a cég évről évre fejleszt. Az Autómentes napon, az elmúlt hétvégén már láthatta a nagyközönség a nosztalgiavillamosokat a Deák Ferenc téren. Több mint tíz jármű sorakozott fel a 100 évesnél is idősebb favázas villamostól a legújabb alacsonypadlós CAF-ig. Szombattól október végéig lehetőség nyílik arra, hogy a régi villamosokon utazni is lehessen – emlékeztet a kommüniké.

A nosztalgiajáratokat nosztalgia vonal- vagy napijeggyel, valamint éves nosztalgiabérlettel lehet igénybe venni, melyek megvásárolhatók elővételben a BKK Ügyfélközpontjaiban vagy a helyszínen, a járművön dolgozó ellenőrtől. Bővebb információk a járatról a BKV weboldalán találhatók.