Infografikán a veszélyben forgó munkahelyek

Forrás: turizmus.com

 2020. március 24. 15:04

A statista.com portál infografikán ábrázolta azokat a munkahelyeket, amelyek a koronavírus miatt veszélybe kerültek az USA-ban. A vendéglátásnak külön ábra jutott.

A koronavírus-járvány miatt az USA-ban is leállt az élet. Mindenki otthon van, az emberek nem utaznak, nem járnak étterembe és szórakozni, aminek következtében egyes ágazatok teljesen bevétel nélkül maradtak.

A Goldmann Sachs szakértői szerint az országban a március 21-i hétvégére 2 millió ember veszítette el az állását, és ez még csak a példátlan munkaerőválság kezdete. Egy másik becslés szerint 37 millió – többnyire nem túlságosan jól fizetett – olyan munkahely van az USA-ban, amit veszélybe sodorhat a koronavírus-járvány.

Ahogyan az alábbi grafika is mutatja, a legsérülékenyebb a vendéglátóipar, ahol 10 ezer munkahely van veszélyben. Nagyon súlyosan érintett a turizmus is, ahol több mint 5 millió munkahely forog kockán. Infographic: Coronavirus Outbreak Puts 37 Million U.S. Jobs at Risk | StatistaYou will find more infographics at Statista

 

A vendéglátóipar az az ágazat, ahol a koronavírus-járvány a legdrasztikusabb és a leggyorsabb visszaesést okozta. Mostanra sok üzemeltető az USA-ban és világszerte is arra kényszerült, hogy bezárja az üzletét.

A statista.com a – 60 ezer étterem adatait feldolgozó – OpenTable online étteremfoglalási rendszer adatai alapján készített infografikáján látszik, hogy a foglalások száma már az elmúlt két hétben meredeken zuhanni kezdett az USA-ban, Németországban, Franciaországban és globálisan is.

Az étteremtulajdonosok több országban is úgy próbálták csökkenteni veszteségüket, hogy házhoz szállítási szolgáltatást indítottak.

Infographic: Restaurant Industry Collapses Due to Widespread Shutdowns | Statista You will find more infographics at Statista