Informatikai átállás miatt átmeneti leállás az Alitalia rendszerében

Forrás: turizmus.com

 2016. október 13. 13:54

Az Alitaliánál informatikai rendszerfrissítést végeznek október 14-én, pénteken este 8 órától egészen október 15., szombat éjfélig, ami miatt átmenetileg korlátozott lesz a jegyvásárlás és az utasfelvétel a légitársaság rendszerében.

Az informatikai frissítés illeszkedik az Alitalia azon céljai közé, melyek az utasélmények fejlesztését, a minél teljesebb választékot, a fokozott személyre szabhatóságot és a szélesebb körű szolgáltatások biztosítását szolgálják – áll a társaság közleményében.



A légitársaság az Arco rendszerről Sabre rendszerre áll át, így a fent említett időszakban az alitalia.com-on, az Alitalia applikációban, a telefonos ügyfélszolgálaton és utazási irodákon keresztül sem lehet jegyet vásárolni, vagy foglalást módosítani. Nem lesz elérhető a webes és mobil check-in sem, az utazóknak a reptéren kell majd bejelentkezni.

Ez idő alatt jegyvásárlásra és a foglalások módosítására – a rendkívüli helyzetre való tekintettel – az érintett járatok indulási repterén lévő jegyirodákban is lesz lehetőség.

Azon utasoknak, akik a hétvége folyamán repülnek legkésőbb október 14., péntek, este 8 óra, a rendszerfrissítés kezdete előtt be kell csekkolni online vagy mobil eszközükkel.

Az utasoknak jóval az indulási idő előtt ajánlott kiérkezni a reptérre. Az utasfelvételi pultok belföldi utazás esetén 3 órával, nemzetközi utazás esetén a járat indulása előtt 4 órával nyitnak.

A rendszerfrissítés nem érinti az Alitalia járatainak időpontjait. Minden járat menetrend szerint közlekedik majd.

További információ a légitársaság call centerén keresztül kérhető.