Informatikai hiba miatt késések a Liszt Ferenc-repülőtéren

Forrás: turizmus.com

 2015. november 10. 09:22

Informatikai hiba miatt a kedd reggeli járatok nem indultak el időben a Liszt Ferenc-repülőtérről. A hibát kijavították, 6 és 8 óra között tizenöt járatot érintett a késés.

Helyreállították a számítógépes rendszert a budapesti Liszt Ferenc-repülőtér 2-es terminálján, folyamatosan indulnak a kedd reggeli járatok. Kurucz László a Budapest Airport Zrt. helyettes szóvivője elmondta: megkezdődött a poggyászfeltétel és a járatindítás. A nap folyamán az induló járatoknál előfordulhatnak még késések, illetve a poggyász később érhet célba. A Budapest Airport folyamatosan dolgozik a forgalom helyreállításán – tette hozzá.

A reptér hajnal óta nem indított járatokat az informatikai rendszer hibája miatt november 10-én. Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. szóvivője a Kossuth rádió 180 perc című műsorában elmondta: 6 és 8 óra között tizenöt járatot érintett a késés. Az, hogy egy ilyen helyzetben milyen sorrendben indítják a járatokat, a légitársaságok döntésén is múlik.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Az érintett járatok között volt két londoni, valamint egy-egy milánói, Tel Aviv-i, eindhoveni, brüsszeli, frankfurti, moszkvai, római, amszterdami, müncheni,  párizsi és thesszaloniki.