Ingyen november négy lengyel királyi kastélyban

Forrás: turizmus.com

 2015. november 09. 10:19

Idén második alkalommal a lengyel királyság korszakának meghatározó történelmi helyszínein, négy királyi rezidencián a látogatók ingyenesen tekinthetik meg a kastélyokat és a gyűjteményeket.

A krakkói Wawelben, a varsói királyi várban, a varsói Łazienki-palotában, valamint a wilanówi palotában egész novemberben a látogatók ingyenesen tekinthetik meg e történelmi nevezetességeket.

 

Az elmúlt évben ez a kezdeményezés élénk érdeklődésnek örvendett. Tavaly novemberben a királyi rezidenciákat 265,5 ezren látogatták meg és 29,5 ezer fő vett részt a múzeumi oktató programokon. Az akciónak három fő célja volt: a nevelés, a nemzeti kulturális intézmények látogatottságának növelése, valamint a kultúrában való aktív részvétel növelése. A program a társadalom minél szélesebb rétegeit igyekezett megszólítani. Elsődleges célközönség a gyerekek, fiatalok és az idősek voltak, akárcsak most novemberben is.

A Lengyel Nemzeti Kulturális Minisztérium egy további kezdeményezéssel bővítette ki az akciót, amelynek neve: Muzeum za złotówkę, azaz Múzeum egy złotyért. Ez a program további lehetőséget nyújt a gyermekek és fiatalok számára, hogy aktívan és gyakrabban részt vegyenek a kulturális életben. Az akcióhoz eddig már 31 intézmény csatlakozott.
További részletes információk az idei ingyenes novemberről elérhetők az egyes intézmények honlapján: varsói királyi vár: www.zamek-krolewski.pl/en, Łazienki-palota: www.lazienki-krolewskie.pl. Wilanówi palota: www.wilanow-palac.art.pl/, Wawel, Krakkó: wawel.krakow.pl.