Ingyenes belépő az Utazás kiállítás szakmai konferenciájára érkezőknek

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2023. február 12. 17:22

„Vágyak és törekvések a fenntartható turizmusért" címmel kiadónk a fenntarthatóságot fókuszba állító konferenciát szervez az Utazás kiállítás első, szakmai napján. A szakmai érdeklődők számára ingyenes belépési lehetőséget biztosítunk a február 23-i eseményre és a vásárra.

Február 23–26. között 45. alkalommal rendezik meg Magyarország első számú turisztikai kiállítását, az Utazást a Hungexpón. A korábbi évekhez hasonlóan a szervező ezúttal is kiadónkat, a Turizmus Kft.-t kérte fel a rendezvény szakmai karakterét erősen meghatározó, az idei évben a fenntarthatóság tematikáját középpontba állító konferencia megszervezésére. A színvonalas program megvalósításában a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) is aktív szerepet vállal.

A rendezvény előadói hazai és nemzetközi példákon keresztül mutatják be azokat a törekvéseket és megoldásokat, melyeknek nagy szerepe lehet a turizmus környezetre gyakorolt káros hatásainak csökkentésében és ellensúlyozásában.

Helyszín: Hungexpo F1 Fogadócsarnoka (1101 Budapest, Albertirsai út 10.).

Programterv:

13:00 – 13:30 Érkezés, regisztráció
13:30 – 13:35 Vendégek köszöntése
13:35 – 13:50 Princzinger Péter (Magyar Kerékpáros Szövetség, elnök) a belföldi díszvendég BalatonBike365 képviseletében
13:50 – 14:05 Czeiszing Miklós (Német Turisztikai Hivatal, magyarországi képviseletvezető)
14:05 – 14:20 Böröcz Lajos (VIMOSZ, főtitkár)
14:20 – 14:35 Katona Sarolta (Budapest Airport, fenntarthatósági vezető)
14:35 – 14:50 Kávészünet finom falatokkal és frissítő italokkal
14:50-től Turizmus Café panelbeszélgetés

A szakmai konferencia részeként 14:50-től kezdődik az online térből már jól ismert Turizmus Café műsorunk, amely ezúttal élő adással jelentkezik a helyszínen. A szállodai és rendezvényszervező szakemberek, valamint egy karitatív egyesület képviselőivel folytatott panelbeszélgetés célja a turizmus alágazataiban használt legjobb, fenntarthatósággal kapcsolatos gyakorlatok, kezdeményezések bemutatása.

A szakmai konferenciára szeretettel várjuk a téma iránt elkötelezett szakmai érdeklődőket, akik  programon regisztrációt követően, ingyenesen vehetnek részt. A szakmai napra ezen a linken keresztül tudnak regisztrálni: https://utazas.hungexpo.hu/turizmus

 

Zöldít a Hungexpo is

A fenntarthatóság, mint téma az Utazás kiállításon több formában is megjelenik – tudtuk meg Tihanyi Klárától, a Hungexpo rendezvényigazgatójától. A vásár második napján, február 24-én is lesz egy konferencia, Fenntarthatóság az egészségturizmusban címmel.

„Szintén ez a téma adta az ötletet, hogy az Utazás kiállítás keretén belül újdonságként megrendezzük az E-Bike Test& Show eseményt, ahol a közönség látványos, híddal ellátott pályán próbálhatja ki az e-bike érzést" – fűzte hozzá. Mindemellett a kiállításon minimalizálják a vendéglátó egységekben az eldobható eszközök használatát, nem lesznek műanyag tányérok, evőeszközök, poharak, csomagolóanyagok. A papírmentes megoldásokra törekedve LED kijelzőket használnak, a jegyárusítás és regisztráció applikáción és online felületen keresztül történik, a katalógust nem nyomtatják ki, az csak online formában jelenik meg.

A rendezvényigazgató hangsúlyozta, a Hungexpónál általánosságban is törekednek a fenntarthatósági szempontok előtérbe helyezésére.

(Nyító kép: Konferencia az Utazás 2022 kiállításon / Hungexpo)