Ingyenes tokaji bringatúra piknikkel

Forrás: turizmus.com

 2023. május 08. 14:23

A 6. Bringa Piknik fókuszában is a jó hangulat, a vidám társaság, a sport fontossága, az egészségmegőrzése és a jótékonykodás áll.

A 2023-as Bringa Piknik a szokásos útvonalon, Nyíregyházáról indul Tokaj felé, érintve a nyírteleki és a rakamazi piknikpontot, ahol szintén csatlakozhatnak az érdeklődők, hogy együtt érkezzenek közel 35 km-es út után a tokaji Fesztiválkatlanba. Az elmúlt években az ország minden részéről, sőt Japánból is volt résztvevő az ingyenes túrán.

bringapiknik

Idén is többszáz érdeklődőt várnak a Bringa Piknikre

Fotó: Bringa Piknik

A szervezők igyekeznek figyelembe venni a bringások igényeit a túraszervezés alatt. Az egyik ilyen észrevétel az volt, hogy Nyírtelek és Rakamaz között túl nagy a távolság, így idén a virányosi sportpálya felezi meg a távot hivatalos piknikpontként, ahol ásványvíz, gyümölcs és pogácsa várja a pihenni vágyókat. A két jól bevált piknikponton túl 2023-ban Tiszanagyfalu is bekapcsolódik a rendezvénybe.

A rajt ezúttal is Nyíregyházán, a Kossuth téren lesz, ahonnan 9:50-kor indul a mezőny. Ezzel a különleges időponttal tisztelegnek Tokaj előtt, ugyanis a város idén 950 éves. Az indulás előtt többek között ingyenes BikeSafe regisztrációra lesz lehetőség. A Fesztiválkatlanba érkezőket DJ Till bevonulózenéi fogadják majd.

A 2022-es sikerre való tekintettel idén is megrendezik a Bringa Tusát a tokaji Fesztiválkatlanban. Az akadályverseny célja az akadályok (15 db) és a táv (450 m) minél lassabb teljesítése, 4 korosztályra bontva az indulókat. Erre a nevezés díjtalan, de előzetes, online regisztrációhoz kötött, a nevezők száma limitált. A verseny karitatív jelleggel is bír, nevezőnként 5000 Ft-ot ajánlanak fel a Jósa András Oktatókórház Gyermekosztálya részére.

bringapiknik

A 35 kilométeres távon több piknikponton lehet pihenni majd

Fotó: Bringa Piknik

Szintén a Fesztiválkatlanban kap helyet a BringArt névre keresztelt installáció. A „szobor” már nem használt, felajánlott kerékpárokból és alkatrészekből épül majd fel, 950 apró darabkából.

Idén a Minimál Gasztro keretein belül jelképes összegért többféle étel közül választhatnak, akik megéheznek. A Bringa Piknik ideje alatt folyamatos a mozgó orvosi felügyelet, illetve Tokajban mentő biztosítja az esetleges balesetek szakszerű ellátását. Felmatricázott szervíz buszt is biztosítanak a szervezők a nem várt műszaki problémák megoldására. A MÁV a Tokaj-Nyíregyháza vonalon közlekedő vonatokhoz kerékpár szállítására alkalmas vagonokat is csatol.