Ingyenes útlemondást vezet be az Aldi Utazás

Forrás: turizmus.com

 2021. március 01. 13:38

Jelentős forgalombővülésre számít az Aldi Utazás Magyarországon: a Covid-19 elleni védőoltások beadása után egyre többen szeretnének utazni. A vállalat január közepe óta növekvő érdeklődési kedvet tapasztal és egyre több foglalást regisztrál magyar értékesítési csatornáin – közölték.

A kereslet túlnyomó részt a nyári időszakra vonatkozik, továbbra is Horvátország, Olaszország és Ausztria a legkeresettebb úti célok. A szolgáltatást nyújtó osztrák Eurotours egyelőre nem tapasztal áremelkedést a környező országokban foglalható szállások körében.Az áprilisig élő előfoglalási szezonban jellemzően azonos, vagy hasonló áron lehet foglalni szobát, apartmant, mint a tavalyi év hasonló időszakában: az olaszországi Riminiben például egy háromcsillagos szállodában három éjszaka félpanzióval együtt már 24 990 forinttól elérhető, a horvátországi Gradacban pedig egy háromcsillagos hotelben öt éjszaka all inclusive ellátással 55 990 forinttól foglalható – írták a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

Riminiben az áprilisi előfoglalási szezonban a tavalyihoz hasonló áron lehet szobát foglalni

Fotó: 123rf.com

A tájékoztatás szerint az Aldi Utazás új szolgáltatást vezet be március elsejétől: az autós utak esetében minden foglalás mellé ingyenesen jár ezentúl a pénzvisszafizetési sztornóbiztosítási csomag. Ennek értelmében az utas legkésőbb az utazás megkezdése előtt tíz nappal jogosult bármilyen indoklás nélkül lemondani a foglalását. Lemondás esetén a vállalat az utazás teljes árát visszatéríti. A 100%-os pénzvisszafizetési garancia minden autós úti cél esetében elérhető.

A sztornóbiztosítás akkor is él, ha már 10 napnál kevesebb van hátra az indulásig, de a célországban olyan jogszabályi változás következik be, ami lehetetlenné teszi a beutazást – a cég ebben az esetben is levonások nélkül 100%-ban megtéríti a foglalás díját. A gépjárművel utazók mellett április 30-ig a repülős és hajós utak mellé is jár a pénzvisszafizetési garancia.

„Aki az Aldi Utazást választja, biztos lehet abban, hogy akkor sem veszíti el foglalása díját, ha bármilyen külső tényező megakadályozza az elutazásban. A 2020-as évben is minden lemondást maradéktalanul visszafizettünk" – hangsúlyozta a közleményben Andreas Hamorszky, az Eurotours osztályvezetője, aki az Aldi Utazás portfóliójáért felel.