Intelligensebb budapesti városnézés buszos nyomkövetővel

Forrás: turizmus.com

 2019. július 30. 17:58

A Mr. NILSZ Kft. és az i-Cell együttműködésével kidolgozott okosmegoldás komfortosabbá teszi Budapesten a hop-on hop-off városnézést.

A turizmus folyamatos fejlődésével, valamint a Magyarországra érkező fapados repülőjáratok számának növekedésével egyre népszerűbb a hop-on hop-off városnézés, hiszen ez az egyik leghatékonyabb és legkényelmesebb módja annak, hogy Budapestet akár két nap alatt megismerje a látogató.

A szolgáltatás terén piacvezetőnek számító Mr. NILSZ Kft. – a nemzetközi City Sightseeing Worldwide franchise tagja – partnerével, a Program Centrum Kft.-vel a közelmúltban bevezette budapesti buszain a GPS alapú nyomkövetést, amelyre külön applikációt alakított ki az i-Cell Kft.-vel együttműködésben.

A fejlesztés során a mintegy 30 budapesti városnéző busz bekerült az i-Cell nyomkövető rendszerébe, amelynek köszönhetően a mobiltelefonos appon keresztül az utasok is láthatják, hogy mikor merre járnak a menetrend szerint közlekedő és kijelölt megállóhelyeken megálló városnéző járművek. A Guide me applikációba bekerült a CitySightseeing Budapest buszainak útvonala, indulási ideje és aktuális pozíciója a digitális térképen, emellett a felhasználók aktuális tartózkodási helyéhez igazítják a tájékoztatást.

Pontosan látni, hogy mikor érkeznek a buszok a megállóhelyre

Fotó: City Sightseeing Budapest

Ennek köszönhetően a turisták pontosabban és gyorsabban tudnak tájékozódni, előre megtervezhetik budapesti tartózkodásukat, lecsökkentve a fölösleges várakozás idejét. A GPS alapú flottakövetésnek köszönhetően a reklamációk is jobban kezelhetők, hiszen pontosan látni lehet, hogy mikor érkeztek meg a buszok a megállójukba és mennyi időt töltöttek el ott – írja a Mr. NILSZ közleményében.