Színkódos utazástervező térképet indított a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 23. 13:36

Az új, folyamatosan frissülő keresőfelület segítségével az utasok a keresés pillanatában tájékozódhatnak a Wizz Air hálózatában számukra elérhető úti célokról, emellett pedig a koronavírus miatt érvényben lévő friss utazási korlátozásokról is információt találnak az oldalon.

Az Utazástervező Térkép használatához az utasoknak elég az indulási reptérre kattintani, ezt követően pedig bármelyik, a Wizz Air hálózatán belül elérhető úti célt ki tudják választani.

Az országok és reptereik az érvényben lévő helyi korlátozásoktól függően különböző színkódokat kaptak: a zöld kategóriába sorolt országokban nincsenek megkötések a légi beutazást illetően, a sárga kategóriánál már részleges szigorításokra kell számítani az országba történő belépéskor (teszt, karantén vagy tartózkodási engedély), míg a piros jelzéssel ellátott országoknál teljes vagy részleges belépési korlátozás van érvényben.

Az országok és reptereik az érvényben lévő helyi korlátozásoktól függően különböző színkódokat kaptak

Fotó: wizzair.com

Az utasok az általuk kiválasztott útvonalra kattintva egy országspecifikus információs oldalra jutnak, ahol az utazást érintő szabályokról és egyéb, az utazáshoz kapcsolódó részletekről tudnak bővebb információt szerezni. Itt a helyi kormány legfontosabb weboldalait, hasznos utazási oldalakat, valamint az utazás előtt kötelezően kitöltendő nyomtatványok linkjeit találják meg.

Az Utazástervező Térkép naponta, közép-európai idő szerint 18 órakor frissül, de a légitársaság azt ajánlja utasainak, hogy indulás előtt többször ellenőrizzék a beutazási feltételeket, ugyanis ezek gyakran napi szinten változnak.