Intergalaktikus utazásra hív a repülőtér és a Zene Háza közös kisfilmje

Forrás: turizmus.com

 2022. október 25. 10:32

Szeptemberben debütált a Budapest Airport és a Magyar Zene Háza közös kisfilmje, amit egy éven keresztül tekinthetnek meg az érdeklődők a Hangdómban. A 32 csatornán keresztül érkező hang és 180 fokos látványvilág a repülőtéri környezetből indulva egy intergalaktikus utazásra hívja a nézőket.

A Budapest Airport a Magyar Zene Házával együttműködésben igazi különlegességgel készült az idei Brain Bar fesztiválra: a Magyar Zene Háza Hangdómjában különleges utazáson vehetünk részt, amely a repülőtéri rejtekajtótól indulva izgalmasabbnál izgalmasabb világokba vezeti az érdeklődőket. A repülőtérről Hegyi Barbara kalauzolja a nézőket ismerős, kárpát-medencei tájakra és a zeneművészet különleges, vizuálisan megjeleníthető világaiba, megidézve ezzel utazásaink semmihez nem fogható, érzékszerveinket megragadó élményét.

A szeptemberi premiervetítésen Valentínyi Katalin, a Budapest Airport kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója elmondta: „Ez a projekt nemcsak azért különleges számunkra, mert nagyszerű szakemberekkel és művészekkel dolgozhattunk együtt, hanem azért is, mert ezzel létrejött egy olyan művészeti alkotás, amely képes a zenei és vizuális művészet ötvözésével igazán egyedi módon megidézni az utazás élményét. Amikor utazunk, nem csupán új tájakat, országokat, városokat járunk be, hanem számunkra addig ismeretlen világok tárulnak fel. A Hangdómban látható filmünk is pontosan ilyen: egy képzeletbeli utazás, amely körbevesz, elvarázsol és mindig tartogat újabb meglepetéseket.”

bud_magyarzenehaza

A 32 csatornán keresztül érkező hang és 180 fokos látványvilág a repülőtéri környezetből indulva egy intergalaktikus utazásra hívja a nézőket

Fotó: Szabó Bence/Liget Zrt.

A kisfilm remek ízelítőt nyújt a Hangdómban megtekinthető többi előadásból, és izgalmas betekintést enged az alkotói folyamatokba is. Megtudhatjuk belőle egyebek mellett azt is, hogy mit jelent a 360 fokos vetítés, hogyan készülnek a művek ilyen egyedi audiovizuális rendszerre, és milyen izgalmas kísérletek vezettek az itt megjelenő képi tartalom és hanganyag végleges formájához. A kizárólag a Magyar Zene Háza Hangdómjában megtekinthető kisfilm művészeti kurátora Mándli Endre Vazul, a történet írója-rendezője Néder Panni és az összeállítás hangmérnöke Zányi Tamás, a Saul fia című Oscar-díjas film hangmérnöke. A vizuális tartalmat Battha Gáspár és Juhász András készítette. Az intergalaktikus utazás idegenvezetőjének hangját Hegyi Barbara színművész adja.

A rejtekajtó októberben minden nap 11:00, 13:00, 14:30 és 17:30 órakor tárul fel. A vetítés október 31. kivételével minden hétfőn szünetel.