Ínyencfalatok és digitális élmények Ausztria legnagyobb síparadicsomában

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 17. 16:57

Az előttünk álló téli szezon ajánlatairól tartott bemutatót a Ski amadé, Ausztria legnagyobb síszövetsége és a Salzburger Sportwelt, a Ski amadé legnagyobb sportrégiója az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet (Österreich Werbung) szervezésében.

A budapesti Locavore étteremben 2014. szeptember 17-én lezajlott rendezvényen dr. Christoph Eisinger, a Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig és Groβarltal régiókat képviselő Ski amadé ügyvezető igazgatója elmondta: az elmúlt téli szezon enyhe időjárása szerencsére nem fogott ki rajtuk, mintegy 50 millió eurós ráfordítással elérték, hogy 126 napon keresztül síelhetők voltak a pályák. Az elkövetkező szezonra való felkészülés során 47 millió eurót költöttek a pályák és a szolgáltatások színvonalának emelésére.

 

Az összesen 760 kilométer hosszúságú sípályával, 270 felvonóval és több mint 120 hüttével rendelkező síparadicsomban egyre több helyen várják a vendéget helyi alapanyagokból készült regionális ínyencfalatokkal, jó osztrák borokkal, emellett izgalmas kalandokat ígérnek a mind az öt érzékszervre ható SENSations pontok is. Továbbfejlesztették kínálatukat a sípályán kínált digitális élmények terén is, így a vendégekre egészen új élmények várnak az új „okos síszemüveggel", az iPhone-ra és Android készülékekre ingyenesen letölthető „Ski amadé Guide" applikációjának 4.0 verziójával és a mobil síbérlet-vásárlással.

 

Az évente 500 ezer vendéget fogadó Salzburger Sportwelt is erőteljes minőségjavítást indított el az elmúlt évben. Gerhard Wolfsteiner ügyvezető elmondta: évi 9-10 ezer magyar fordul meg náluk, a forint kedvezőtlen árfolyama miatt örülni fognak, ha a magyar forgalom az előző időszakhoz hasonlóan alakul. A síközpontban idén átadják a Zauchensee síterep Gamskogel II hatszemélyes ülőfelvonóját, amely óránként az eddiginél kétszer annyi, 2600 személy szállítására képes. A kezdő síelők számára pedig jó hír, hogy egy speciális módszerrel, a „Learn2Ski in 3 Tagen" ajánlatcsomag segítségével mindössze három nap alatt megtanulhatnak síelni, pénzvisszafizetési garanciával.