Ismerje meg Freudot Bécs utcáin, és nyerjen!

Forrás: turizmus.com

 2024. április 23. 16:12

Sigmund Freud Challenge címmel játékot hirdetett a Bécsi Turisztikai Hivatal. A résztvevők megismerhetik a pszichoanalitikus életét és munkásságát, pontokat gyűjtenek és értékes ajándékokat nyerhetnek. A részvételhez csupán az ivie városnéző alkalmazást kell letölteni.

A játék keretében a világhírű pszichoanalitikus életének és munkásságának ismert és kevésbé ismert helyszíneire látogathatnak el az érdeklődők. A kihívás kiindulópontja a Sigmund Freud Múzeum a Berggasse 19. szám alatt, de a játék olyan helyekre is elkalauzolja a résztvevőket, amelyeket még a bennfentesek sem feltétlenül kötnek össze Freuddal. Ilyenek például a Bécset körülvevő szőlődombok.

A sokáig tüdőszanatóriumként is működő Belle Vue kastély – ahol Freud orvosként dolgozott – közelében található réten, a Bellevuewiese-n született meg ugyanis az álomfejtés teóriája. A pszichoanalitikus mindennapjaitól, a kutyák iránti szenvedélyén át, a kokainnal átfűtött sötét időszakáig mindent megtudhatunk a játékon keresztül. Az összegyűjtött pontok után ajándékokat sorsolnak ki, például egy hétvégi tartózkodást Bécs legrégebbi szállodájában, vagy olyan levélpapírcsomagot, amely pontosan úgy néz ki, mint amilyet Freud is használt.

A Sigmund Freud Challenge-en résztvevők Bécs hat különböző pontjáról jelentkezhetnek be a nyereményjátékba

Fotó: Bécsi Turisztikai Hivatal / Paul Bauer

A játék 2024 végéig tart és csupán az ivie városnéző alkalmazást kell hozzá letölteni. A Wien Tourismus digitális útikalauza húsz városnéző sétát ajánl olyan bécsi klasszikusok érintésével mint Sissi, Freud, a Ring vagy Beethoven. De azoknak is érdemes letölteniük, akiket a modern bécsi építészet, különleges múzeumok vagy az extrémebb városnézések érdekelnek. Az alkalmazás nemcsak a turistáknak, de a bécsieknek is sok hasznos információval szolgál: érdekességeket tudhatnak meg egy-egy közeli nevezetességről, megkereshetik a legközelebbi ivókutat vagy nyilvános vécét is. A bécsi városnéző appot már több mint egymillióan töltötték le.