Ismert turisztikai szakember a Stetl zenekarban

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 02. 14:20

Váradi János, az El Al magyarországi igazgatója a Stetl zenekar dobosaként lép fel szeptemberben több helyszínen is.

A Stetl (a jiddis szójelentése: város) négy éve alakult Budapesten. Eleinte zsidó népdalok feldolgozásával léptek fel elsősorban zsidó eseményeken. 2019 tavaszán egy zenei, koncepcióbeli és tagcserés „reset” után teljesen átalakult a zenekar.

A Stetl zenekar

Fotó: rozsdagyar.blog.hu

Az alapító énekes, szövegíró Kovács Gergőhöz tapasztalt rock-, metal- és jazz-zenészek csatlakoztak. Váradi János dobos a heavy rockos Gépmadárból érkezett. Tímár Péter basszusgitáros az Unforeseen, Kovács Marci gitáros pedig a Gamma Baby oszlopos tagja. Yana Bybina orosz szaxofonos hölggyel kezdték kialakítani a fúvósszekciót, ami a többekközött a Tárkány Művekből is ismert Pázmándi Gergely klarinétos, szaxofonos, valamint az ország egyik legjobb és leginkább foglalkoztatott (pl. Budapest Jazz Bones, NJC Big Band, Fővárosi Rapcirkusz, Irie Maffia) pozanosa, Csapó Krisztián csatlakozásával lett teljes.

Budapesten szeptember 7-én a Pozsonyi Pikniken, valamint szeptember 9-én az Ausztrál Lagerstein lemezbemutató turnéjának vendégeként az S8 Underground Klubban lesz látható a zenekar.

Az új Stetl az idei EFOTT fesztiválon debütált. A Stetl első dala a Szterotípiák címet kapta. A dalban a negatív zsidó sztereotípiák állnak szemben a valós tényekkel.

 

Az új irány elrugaszkodik a zsidó népdal-feldolgozásoktól, magyar és alkalmanként jiddis nyelvű, klezmer alapú rock- és világzene, mely showcase események, hazai és külföldi fesztiválok színpadaira készül.