Ismét a forgalomba áll a Gyermekvasút

Forrás: turizmus.com

 2021. június 02. 09:32

A járványügyi korlátozások miatti közel 7 hónapos kényszerű üzemszünet után június 3-tól ismét járnak a vonatok a Széchenyi-hegy és Hűvösvölgy közötti közel 12 kilométeres kisvasúton. A kisvasút állomásain megszépült környezetben várják a kirándulókat.

Nyáron a vonatok munkanapokon óránként, hétvégén 40-50 percenként indulnak a végállomásokról, hogy kiszolgálják a budai hegyek kirándulóforgalmát.  Előre meghirdetett napokon forgalomba áll hazánk legöregebb C50-es kismozdonya is, mely nosztalgiavonatokkal közlekedik majd – írja közleményében a MÁV Zrt.

A vonaton történő utazás során és az állomások zárt utasforgalmi helyiségeiben – a 6 éven aluliak kivételével – kötelező az orr és a száj eltakarása maszkkal.

A vonatokon és a várótermekben kötelező a maszk viselése

Fotó: MÁV Zrt.

A november óta tartó forgalomszünetelés alatt több helyen karbantartási munkálatokat végeztek, így például a Széchenyi-hegyi végállomás és Hárshegy állomás egyik váltóját átépítették, valamint 200 méteres szakaszon kicserélték a síneket Virágvölgy és Csillebérc között.

Virágvölgy állomáson egykori úttörő- és gyermekvasutasok lelkes munkájának köszönhetően az állomásépület váróterme ismét megnyílt a parkerdő felől, így az utasok a 200 méterre lévő normafai Anna-réten található nagyjátszótérről érkezve az eredeti bejáraton át tudják megközelíteni a pénztárt és a peront.

Normafa megállóhelyen a tavaly felújított peronra most új padok és hulladékgyűjtők kerültek. A nagyforgalmú Széchenyi-hegyi végállomáson a peronok új murvaburkolatot kaptak, és az állomást övező zöldterületeket is rendezték.

Megszépült a Széchenyi-hegyi végállomás

Fotó: MÁV Zrt.

A gyermekvasutasok hűvösvölgyi Otthonépületének tantermeit és helyiségeit is felújították a Gyermekvasút felnőtt dolgozói, hogy megszépült környezetben fogadhassák a visszatérő kisvasutasokat.

2021-ben elkezdődhet Csillebérc (egykori nevén Úttörőváros) állomás rekonstrukciója, melynek keretében a már műszaki emléknek számító VES típusú biztosítóberendezés teljes felújítását is elvégzik.

Bővebb információ a kisvasút honlapján található.