Ismét a Főtaxi lett a reptér hivatalos szállítója

Forrás: turizmus.com

 2020. november 24. 11:06

Újra a Főtaxi lett a befutó a Budapest Airport taxis személyszállítási tenderén, így a társaság 2020 decemberétől újabb öt évre lesz a repülőtér-üzemeltető vállalat hivatalos taxis partnere.

A Főtaxi és a Budapest Airport partnersége 2010-ben indult, a 2020 decemberétől folytatódó együttműködés jelentőségét jól jelzi, hogy 2019-ben mintegy 700.000, az elmúlt 10 év során pedig összesen csaknem hatmillió alkalommal vettek fel utast és tettek meg 120 millió kilométert a főtaxis autók a főváros és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér viszonylatában.

Ismét a Főtaxi nyert a reptér taxis tenderén

Fotó: bud.hu

A folytatódó együttműködés keretében a Főtaxi számos fejlesztést tervez a repülőtéren. Az elektromos töltőfejek számát megnégyszerezik, így a tervek szerint egyszerre akár 18 elektromos autó töltésére lesz lehetőség, ezen túlmenően pedig az ügyfelek kiszolgálásának minőségét emelő innovatív, digitális fejlesztéseken is dolgoznak – olvasható a taxitársaság közleményében.

Mint írják, a töltő-infrastruktúra fejlesztése azért különösen fontos, mert a Főtaxi rendelkezik a hazai taxiszolgáltatók között a legnagyobb elektromosautó-flottával, amely ráadásul – a taxis partnereknek nyújtott kedvezményeknek és ingyenes töltési lehetőségnek köszönhetően – folyamatosan növekszik.

Reich Ádám, a Főtaxi vezérigazgatója úgy véli, ez a siker annak elismerése is, hogy a főváros legnagyobb múltra visszatekintő taxitársasága egyben az egyik leginnovatívabb szereplő is, ahol felkészült, tapasztalt, idegen nyelvet beszélő sofőrök és minőségi járműflotta várja az utasokat. „Az elmúlt évtizedben jól vizsgázott a repülőtérrel közös partnerségi együttműködés, így a repülőtéri utasok immár kiszámítható, kényelmes és biztonságos körülmények között juthatnak be a városba” – tette hozzá a vezérigazgató.

A Főtaxi elektromos autóflottájának és a kapcsolódó infrastruktúrájának fejlesztése része annak a 2019-ben elindított, Zöldút elnevezésű komplex fenntarthatósági programnak, amelynek keretében a társaság papírmentessé tette a taxikban használt POS-terminálokat, számottevően mérsékelte irodai papírfelhasználását, illetve évente a flotta még hagyományos üzemanyaggal futó autóinak számával megegyező fa elültetését vállalta. E vállalás első lépéseként idén márciusban 2000 facsemetét telepítettek a MyForest Alapítvány segítségével.