Ismét keresik az Év idegenvezetőjét

Forrás: turizmus.com

 2018. október 05. 13:42

A Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége (MISZ) idén is meghirdeti az Év idegenvezetője díjra történő jelölést.

A MISZ olyan idegenvezetők jelölését várja, akik a 2018. évben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, és ezzel hozzájárultak a magyar turizmus eredményeinek növeléséhez és színvonalának emeléséhez, akik példaképei lehetnek az idegenvezetők minden nemzedékének.

Ezúttal  különösen a beutaztató cégeket, kollégákat, szervezeteket bátorítják olyan idegenvezetők jelölésére, akik itthon vezetnek külföldi, vagy hazai csoportokat, vendégeket.

Emellett  várják a hazai csoportokat külföldre kísérő idegenvezetők jelölését is.

Természetesen a versenyben végül a szavazatok száma dönt majd a kategóriától  függetlenül.

Az érvényes jelölés feltételei:

Jelölést küldhet:

a) idegenvezető kolléga

b) utazási Iroda

c) utas

A jelölésnek tartalmaznia kell a jelölt idegenvezető

- nevét

- e-mail címét

- telefonszámát

- néhány mondatos indoklást

- idegenvezetői igazolvány számát

- az idegenvezetés nyelvét.

Amennyiben utazási iroda vagy szervezet jelöl valakit, a MISZ kéri, hogy a jelöléssel együtt küldje meg az ajánlott idegenvezető nyilatkozatát, hogy vállalja a jelölést, valamint idegenvezetői pályafutásának rövid összefoglalóját. Utastól és kollégától ezt nem várják el, ebben az esetben a kapott elérhetőségen megpróbálják ők beszerezni a jelölttől az elfogadói nyilatkozatot és idegenvezetői pályafutásának rövid összefoglalóját.

A 2017-es Év idegenvezetője Molnár Attila

Fotó: MISZ

A jelölési anyagot a következő e-mail címre várják: evidegenvezetoje2018@gmail.com

A jelölések beküldésének határideje: 2018. október 26. péntek 17.00

A beérkezett jelöléseket szakmai bizottság ellenőrzi és hitelesíti. A jelöltállítás után, november elején a jelöltek nevét közzéteszik a MISZ honlapján, facebook oldalán és a szakmai hírlevelében.

A jelöltek nevének közzétételét követően kerül sor a szavazásra.

A szavazás módja:

A szavazatokat is az evidegenvezetoje2018@gmail.com email címre kérik küldeni. A tárgy rovatban adják meg a jelölt nevét, írják meg, milyen úton és mikor utaztak vele (egy konkrét út dátummal), valamint kérnek néhány mondatos indoklást, miért őt választanák az év idegenvezetőjének.

Ha kolléga szavaz, írja meg, honnan ismeri a jelölt munkáját.

A szavazás lezárul: 2018. november 30, 17.00 órakor.

A határidők lejárta után küldött, valamint a feltételeknek nem megfelelő jelölést vagy szavazatot nem tudják figyelembe venni. A beérkezett szavazatokat szakmai bizottság hitelesíti 2018. december 15-ig.

A MISZ a legtöbb érvényes szavazatot kapott idegenvezetőnek ítéli oda a 2018. Év Idegenvezetője díjat. Az első három helyezett megünneplésére a MISZ 2019. januári közgyűlésén kerül sor, a díj átadására pedig február elsején, a Turisztikai Díjátadó Gála és Évadnyitó Fogadás keretében.