„Isten saját országa” Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 17. 14:04

Nyolc év után újra Budapesten állomásozott a délnyugat-indiai Kerala állam turisztikai hivatalának roadshow-ja.

A Kerala Tourism 21 városba látogat el évente Kerala turisztikai szolgáltatóinak ajánlataival, idén – Varsó és Koppenhága előtt – újra útba ejtették Budapestet is. A Corinthia Hotel Budapestben 2019. szeptember 16-án megtartott rendezvényen négy tour operator és három szálloda képviseltette magát, az általuk felvonultatott kínálatra 37 magyar utazásszervező volt kíváncsi.

A mintegy 39 ezer négyzetkilométer alapterületű Kerala az „Isten saját országa” szlogennel népszerűsíti magát. A mesés turisztikai kínálattal rendelkező állam nem a tömegturizmus célpontja, tavaly nem egészen 1100 ezer turistaérkezést regisztráltak. Ezzel együtt a legelismertebb úti célok közé tartozik, a CNN például beválogatta a világ legjobb úti céljait felsoroló, idei listájára.

A magyar látogatók száma hirtelen megugrott tavaly, 2017-ben még 1216 volt, 2018-ban ennek a kétszerese, 2457.

Teaültetvény Keralában

Fotó: Pixabay

Az ökoprogramoktól az ájurvédikus kúrákig

Kerala egyik legnagyobb turisztikai vonzereje az Arab-tengerrel párhuzamosan futó, tavakat, csatornákat és lagúnákat magába foglaló holtágrendszer, amely több száz kilométer hosszan kínál lehetőséget hajókázásra, csónakázásra. A keralai kormány turisztikai minisztériuma a vízi utak további népszerűsítésére egy versenyt is életre hívott, a Champions Boat League-t idén először, augusztus 31. és november 23. között rendezik meg.

A sok helyütt háborítatlan természeti környezetben számos öko-kalandturisztikai programon lehet részt venni, és több szolgáltató kínál a felelős turizmus témakörében is csomagokat. A kulturális kínálatból kiemelkednek a gazdag hagyományokból merítő, színpompás táncelőadások. Kerala további különlegessége az ájurvéda, az egészség megőrzését szolgáló rendszer épp ebben az államban alakult ki mintegy ötezer évvel ezelőtt.

Lakóhajó egy vízi úton

Fotó: Pixabay

A legkeresettebb keralai úti célok közé tartozik Kocsín kikötővárosa, a Kumbalangi halászfalu, a XVIII. században épült Palakkad erőd, a lélegzetelállító szépségű, hosszú túrákra csábító Ilaveezhapoonchira völgy, az illatozó teaültetvények, az Edakkal barlangok a neolitikumból származó barlangrajzokkal és a kotturi elefántrehabilitációs központ.

A roadshow résztvevői

Fotó: Tal Aviation