ITB: fókuszban a kultúra

Forrás: turizmus.com

 2016. március 15. 11:47

A berlini ITB nyitó napján már beszámoltunk arról, hogy Budapest kulturális kínálata külön standon jelent meg a Culture Lounge elnevezésű pavilonban, amely később a magyar delegáció számára reményt keltő találkozó helyszíne is volt.

A Culture Lounge magyar standján élénk volt az érdeklődés, mind a szakmai látogatók, mind a nagyközönség részéről. De talán ennél is fontosabb volt az a megbeszélés, amelyet Hans-Helmut Shild, a Culture Lounge-t is létrehozó "projekt2508" csoport alapító ügyvezetője folytatott Ruszinkó Ádám helyettes államtitkárral, Mezősi Csilla képviselet-vezetővel, Pap Mária BFTK-divizióvezetővel, valamint Nyúl Erikával, aki immáron hosszú évek óta fogja össze a legnagyobb, budapesti kulturális intézmények turisztikai kínálatát, s aki hosszú évek óta minden ITB-n gazdája a főváros kulturális megjelenésének.

Már a kiadványok és a poszterek is éles európai versenyben méretnek meg

Már a kiadványok és a poszterek
is éles európai versenyben méretnek meg

A "projekt2508" csoport azért is érdemel kiemelt figyelmet, mert a kulturális turizmussal foglalkozó német tour operatorok között is az egyik legjelentősebb. Az MT Zrt. németországi képviselete komoly előkészítő munkát végzett annak érdekében, hogy a német partner megismerje Budapest komolyzenei, képző- és táncművészeti kínálatának sokszínűségét és nemzetközi színvonalát. Így sok mindent láthatott azokból a csomagokból, amelyek a magas kultúra iránt érdeklődő és legalább ilyen magas költési hajlandóságú turistákat várják Budapesten.

A megbeszélésen a német fél kiemelte annak a jelentőségét, hogy a 2016-os ITB-n az érdeklődő utaztatók már megismerhették a 2017. évi Budapesti Tavaszi Fesztivál programjának a gerincét, s így felkészülhetnek az értékesítésre. Ugyancsak szó volt arról, hogy a magyar főváros kulturális ajánlatai immáron helyet kaphatnak azokban a katalógusokban, amelyek a 2017. évi értékesítést szolgálják, s amelyeket idén, nyár végén már nyomdába küldenek.

Az ITB Culture Lounge-ban magyar szempontból még figyelemre méltó volt, hogy itt mutatkozott be a Violin Travel, a kulturális beutaztatásra létrejött új, magyar iroda, amely az előadásoktól kezdve a kulisszák mögé betekintést nyújtó programokon át a speciális megközelítésű városnézésekig sok mindent kínáló csomagokkal érkezett.